Miten valtuutan toisen henkilön hoitamaan asioitani?

Jos olet itse estynyt hoitamaan sähkösopimusasioitasi, voit valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan asioita puolestasi. Valtuutus tehdään valtakirjalla. Vaihtoehtoja valtakirjan laatimiseksi:

  • Voit käyttää tätä valmista valtakirjapohjaa (pdf). Tulosta ja täytä valtakirja ja toimita se meille. Voit toimittaa meille myös vapaamuotoisen valtakirjan, josta käy ilmi riittävät yksilöintitiedot sekä sinun että valtuuttamasi henkilön osalta. Todistajat eivät ole pakollisia valtakirjassa.
  • Ota meihin yhteyttä chatissa. Vahvan tunnistautumisen jälkeen asiakaspalvelijamme pyytää sinulta tarvittavat tiedot valtakirjaa varten. Chat-ikkuna on avoinna verkkosivujemme oikeassa laidassa asiakaspalvelumme aukioloaikoina.

Toimita valtakirja meille haluamallasi tavalla:

  • Toimita valtakirja EnergiaOnline-palvelun yhteydenottokanavassa. Kirjaudu EnergiaOnlineen ja valitse ylävalikosta ”Yhteydenotot”. Skannaa täytetty valtakirja ja lisää se viestin liitteeksi.
  • Toimita valtakirja skannattuna sähköpostiosoitteeseen asiakaspalvelu@turkuenergia.fi. Otathan huomioon, että sähköposti ei ole tietoturvallinen kanava. Jos haluat olla varma tietoturvasta, suosittelemme toimittamaan valtakirjan EnergiaOnlinen kautta.
  • Toimita valtakirja kirjepostilla osoitteeseen: Turku Energia Sähkönmyynti, Tunnus 5009184, 00003 VASTAUSLÄHETYS. Postimaksu maksetaan tällöin puolestasi.
Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.