Miten paperinen Valopilkku-lehti jaetaan?

Valopilkku-lehti jaetaan kaikille kuluttaja- ja yritysasiakkaillemme, jotka eivät ole peruneet lehden tilausta. Lehti toimitetaan asiakkaan ilmoittamaan postitusosoitteeseen.

Valopilkun jakaa pääosin Jakeluyhtiö Suomi (JYS). Niillä alueilla, jotka eivät yllä Jakeluyhtiön piiriin, toimittaa lehdet perille Posti. Asiakas ei voi valita jakeleeko hänen postinsa JYS vai Posti.

JYS jakaa postin pääsääntöisesti kolmessa arkipäivässä ja varhaisjakelun yhteydessä jo ennen klo 6 aamulla, mutta kuitenkin viimeistään klo 16.00 mennessä. Posti jakaa lehdet kirjepostissa päiväsaikaan.

Postille tehty väliaikainen osoitteenmuutos tai jakelun keskeytys välittyy JYS:n tietoon.

JYS:n jakaman postin tunnistaa lehden takaosassa oikealla ylhäällä näkyvästä jakeluyrityksen tunnuksesta (3–5 kirjainta). Tunnus lukee QR-koodia muistuttavan pistekuvion alapuolella ja on jokin alla olevista JYS:n omistavien mediatalojen lyhenteistä. Lyhenteen perässä lukee muutakin tekstiä, mutta se on logistista ohjaustietoa, jolla ei ole merkitystä postin saajalle.

  • LSTJ (Lounais-Suomen Tietojakelu Oy)
  • VSTJ (Varsinais-Suomen Tietojakelu Oy)
Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.