Miten liitän kotini tai yrityskiinteistöni kaukolämpöön?

Jos olet kiinnostunut liittämään kotisi tai kiinteistösi kaukolämpöön, on ensin selvitettävä kaukolämmön saatavuus alueellasi. Turku Energian kaukolämpöverkko kattaa Turun, Raision, Kaarinan ja Naantalin.

Jo rakennetuilla asuinalueilla on mahdollista liittyä kaukolämpöön, jos kiinteistö on kaukolämpöverkon äärellä. Verkostoa on mahdollista myös rakentaa laajemmalle, jos alueella on riittävästi liittymishalukkuutta, jotta laajennuksen toteuttaminen on kannattavaa.

Uudisrakennusalueilla kaukolämpöä on lähtökohtaisesti saatavilla, mutta asia kannattaa varmistaa Turku Energiasta.

Ota yhteyttä kaukolämmön asiantuntijoihimme ja kerro tilanteestasi, niin autamme mielellämme.

Kaukolämpöön liittyminen etenee näin

  1. Turku Energia selvittää liittymismahdollisuuden ja laatii liittymistarjouksen.
  2. Kiinteistö teettää LVI-suunnitelmat alan ammattilaisella.
  3. Turku Energia ja asiakas solmivat lämpösopimuksen.
  4. Kiinteistö liitetään kaukolämpöverkkoon.
  5. Kaukolämpölaitteet tarkastetaan ja lämmöntoimitus alkaa.
  6. Asiakas saa opastuksen kaukolämpölaitteiden käytöstä.
  7. Kaukolämmön toimitus kotiisi varmistetaan joka hetki. Olipa joulu tai juhannus, valvomme kaukolämpöverkkoa 24/7. Jos ongelmia ilmenee, hoidamme ne kuntoon.
Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.