fbpx

Miten lämminvesivaraajaa kannattaa käyttää mökillä, kun käymme siellä epäsäännöllisesti?

Käymme mökillä epäsäännöllisesti ympäri vuoden ja siellä pidetään peruslämpö päällä. Täytyykö lämminvesivaraaja tyhjentää, jos haluan laittaa sen pois päältä?

Jos mökkisi on tyhjillään yli viikon, kannattaa lämminvesivaraaja kytkeä pois päältä. Varaajaa ei tarvitse tyhjentää, jos ennen käyttöönottoa lämmität veden 65-asteiseksi kahden tunnin ajaksi. Siten varmistat, ettet saa legionella-bakteerista ongelmaa.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.