fbpx

Milloin aurinkopaneelit alkavat tuottaa sähköä?

Kun aurinkopaneelijärjestelmä on asennettu katolle, sinun pitää toimittaa sähköverkon haltijalle pientuotannon yleistietolomake, josta käy ilmi aurinkopaneelien tiedot. Sen jälkeen verkkoyhtiö tekee kanssasi tuotannon liittymissopimuksen ja verkkopalvelusopimuksen ennen aurinkopaneelien käyttöönottoa.

Samalla sinun täytyy tehdä myös erillinen aurinkopaneelien tuotantosopimus sähkön myyntiyhtiön eli Turku Energian kanssa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja ilmoita tarvitsevasi MinunSähkö-sopimuksen. Kun molemmat sopimukset on tehty, sähköverkkoyhtiö antaa kytkentäluvan ja aurinkopaneelit alkavat tuottaa kiinteistöllesi sähköä.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.