LVI-suunnitelmat ja niiden tarkastus

Suunnittelija, oletko mukana uudiskohteen rakentamisessa? Toimita meille erilliset suunnitelmat kytkentäkaaviosta, asemapiirustuksesta sekä pohjapiirustuksesta.

Jos kyseessä on pelkkä saneeraus, tarvitsemme ainoastaan kytkentäkaavion.

Kuvituskuva kaukolämmön sekä kaukojäähdytyksen verkostosta maan alla.

Kaukolämmön ja -jäähdytyksen LVI-suunnitelmien toimitus

Otamme vastaan kaukolämpö-ja kaukojäähdytyssuunnitelmia ja kytkentäkaavioita sähköisesti Tarkastuskansio.fi-palvelun kautta.

Palveluun rekisteröitynyt suunnittelija voi lähettää suunnittelemansa kohteen kuvat tarkastettavaksi. Tarkastaja hakee suunnittelijan lähettämän kuvatiedoston palvelusta, tarkastaa sen ja lähettää tarkastetun version samasta tiedostosta takaisin palveluun.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt, voit tehdä sen Tarkastuskansion.fi-sivuston kautta. Hae käyttöoikeudet nimellä Turku Energia.

Lisätietoja palvelusta antaa:

Ville Könönen / Nomasi Oy
ville@nomasi.com
+358 50 303 2315

Toimita meille seuraavat suunnitelmat ja tiedot:

  • Kytkentäkaavio: kuva lämmönjakohuoneen pohjapiirustuksesta ja kytkennästä, lämmönjakokeskuksen mitoitustiedot, toimintaperiaate sekä lämmitystekniset tiedot.
  • Asemapiirustus: lämmönjakohuoneen sijainti sekä kaukolämpöputkien suunniteltu reitti lämmönjakohuoneeseen.
  • Pohjapiirustus: kaukolämpömittarin sijainti, lämmönjakokeskuksen sijoittelu, vesipisteen sekä lattiakaivon sijainti.

Lisätietoja

LVI-suunnitelmapiirustusten tarkastusmenettely:
Tarkastuspäällikkö Ari Veijalainen puh. 02 2628 282, ari.veijalainen@turkuenergia.fi

Tarkastuskansio.fi-palvelun käyttö:
Sovellutusasiantuntija Tuomas Sinisalo, puh. 02 2628 439, tuomas.sinisalo@turkuenergia.fi

 

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.