Vihreää energiaa luonnon hyväksi

vene on vedessä lähellä kahta tuulimyllyä
13.8.2019

Yhä useampi meistä on miettinyt huolissaan, miten voisi omilla teoillaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Turku Energia on jo pitkään panostanut ympäristöystävällisiin tuotteisiin. Ostamalla uusiutuvaa energiaa voit vaikuttaa positiivisesti ilmastoon ja saat itsellesi puhtaamman energiaomatunnon.

Viime vuoden lokakuussa hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC julkaisi raportin maapallon tilasta. Sen mukaan maapallon lämpötila on jo noussut noin asteella esiteollisesta ajasta. Mikäli lämpeneminen jatkuu nykyistä vauhtia, ylitämme 1,5 asteen rajan vuosisadan puoleen väliin mennessä. Rajan ylittäminen aiheuttaisi merkittäviä riskejä sekä ihmisille että luonnolle.

Turku Energia on pitkäjänteisesti panostanut vihreisiin sähkötuotteisiin.

- Jo pitkään yksi strateginen painopistealueemme on ollut ympäristöystävällisyyden huomioiminen sekä omassa toiminnassamme että tuotevalikoimassa. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2020 mennessä puolet myymästämme sähköstä ja lämmöstä on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Tämän tavoitteen tulemme saavuttamaan etuajassa jo tämän vuoden puolella, kertoo kuluttajamyynnin päällikkö Anne-Mari Niemelä.

Yli puolet ostaa jo vihreää

Energiaratkaisut-yksikkö panostaa tuotekehityksessä uusiutuvaan energiaan perustuvien sekä energiaa säästävien sähkö- ja palvelutuotteiden kehittämiseen.

- Yhtenä hyvänä esimerkkinä mainittakoon aurinkopaneelipakettiratkaisut. Tarjoamme paneeliratkaisuja kotitalouksille sekä kaikenkokoisten yritysten tarpeisiin, Anne-Mari sanoo.

Turku Energia osallistuu aktiivisesti myös liikenteen sähköistämiseen kehittämällä yritys- ja kuluttajapuolelle erilaisia latausratkaisuja.

- Tarjoamme kuluttajille sekä yrityksille mahdollisuuksia vihreämpiin ratkaisuihin. Panostamme myös siihen, että neuvomme ja opastamme kulutuksen säästämisessä. Tämä näkyy luonnollisesti heti omassa sähkölaskussa, mutta asialla on merkitystä myös isommassa mittakaavassa, Anne-Mari perustelee.

- Kuluttajat ovat tänä päivänä entistä valveutuneempia ja meiltä kysytään paljon vihreitä tuotteita. Yli puolet sähkösopimuksistamme on jo vihreitä ja sekasähkön osuus pienenee koko ajan. Sähkötuotteen valinnassa hinta on kuitenkin usein ratkaiseva tekijä, Anne-Mari toteaa.

Muista myös Ekotakuu

Ekotakuulla voit varmistaa, että käyttämäsi sähkö on ympäristöystävällistä.

- Louna Sesonki tai Louna Tunti -asiakkaiden sähkö koostuu erityyppisillä voimalaitoksilla tuotetusta sähköstä. Tilaamalla lisämaksullisen Ekotakuu-palvelun hankimme sähkön uusiutuvaa energiaa tuottavalta voimalaitokselta. Ekotakuu on siis käytännössä varmistus siitä, että asiakkaan valitseman sähkösopimuksen sähkö tuotetaan uusiutuvalla energialla, Anne-Mari taustoittaa.

Ekotakuu-palvelun hinta on 0,99 €/kk.

- ApulantaSähkö-, Louna Vihreä-, Louna Vesi- tai Louna Lähi -sopimuksissa sähkö tuotetaan automaattisesti 100 % uusiutuvalla energialla. Näilläkin sopimuksilla voit tehdä vielä ylimääräisen ympäristöteon Ekotakuu Extra -palvelun avulla. Kohdistamme palvelulla kerättyjä varoja Luonnonperintösäätiön kautta metsien suojeluun Varsinais-Suomen alueella, Anne-Mari kertoo.

Ekotakuu Extra -palvelun hinta on 0,50 €/kk.

Kaikkien tuotteiden päivän hinnat näet www.energiaonline.fi-palvelustamme.

Lue lisää Ekotakuu-palvelusta