fbpx
Pari istumassa Itämeren äärellä auringonlaskussa.

Mukana Itämeren suojelussa

07.06.2021 // Teksti Pirkko Soininen // Kuvat Dreamstime

Turku Energia otti vuonna 2015 vastaan Itämerihaasteen, jonka visiona on puhdas, tuottava ja yhteinen Itämeri.

– Itämerihaaste sisältyy ISO 14001 -ilmasto- ja ympäristöohjelmaamme. Päivitimme nyt tavoitteemme vuoteen 2023 saakka ja tulemme tarkistamaan toimenpiteitämme vuosittain, kertoo Turku Energian ympäristö- ja laatupäällikkö Minna Niemelä.

Ensimmäiset kolme toimenpidettämme:

1. Kirkkaat rannikkovedet

Edistämme Itämeren suojelutyötä. Sponsoroimme Turun saariston ja kirkkaampien vesialueiden hyväksi tehtävää käytännön työtä, esimerkiksi Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaa.

2. Hyvinvoiva meriluonto

Osallistumme aktiivisesti Itämerihaasteen yhteistyöhankkeisiin ja tilaisuuksiin, esimerkiksi Siisti Biitsiin ja Aurajoen siivoustapahtumaan.

3. Aktiivinen Itämeri-kansalainen

Sitoudumme edistämään asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme tietoisuutta Itämeren tilasta ja siihen liittyvistä vaikutusmahdollisuuksista esimerkiksi asiakasviestintämme ja sosiaalisen median kautta.

Lisätietoja Itämerihaasteesta.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.