Taloyhtiöiden apuri energiatehokkuudessa

Kaukolämmön avainasiakaspäällikkö Susanna Tuominen.
12.8.2021

Kaukolämmön avainasiakaspäällikkö Susanna Tuominen auttaa taloyhtiöitä tekemään vihreämpiä valintoja.

Kehitätte Lämpö-yksikössä uusia tuotteita. Mistä kehittämästänne tuotteesta olet erityisen iloinen?

Toimme vuodenvaihteessa markkinoille älykkään lämmönjakokeskuspalvelun. Se mahdollistaa energiatehokkuuden parantamisen etenkin vanhemmissa taloyhtiöissä, joissa lämmönjakokeskusten vaihto on ajankohtainen. Avaimet käteen -palvelutuotteen avulla yritykset ja taloyhtiöt voivat päivittää vanhan kaukolämpöjärjestelmänsä uuteen vaivattomasti ja vihreitä arvoja kunnioittaen. Se on herättänyt paljon kiinnostusta ja on yksi hyvä esimerkki siitä, miten taloyhtiö voi lisätä energiatehokkuuttaan.

Miten autat taloyhtiöitä vihreissä valinnoissa?

Pyydettäessä kartoitamme taloyhtiön tilanteen ja kerromme, mitkä voisivat olla oikeita toimenpiteitä energiatehokkuuden parantamiseksi. Olemme kaupunkiomisteinen, luotettava ja asiantunteva toimija. Teemme tiivistä yhteistyötä Energiaratkaisut-yksikkömme kanssa, joten jokaiselle taloyhtiölle on mahdollista löytää heitä parhaiten palveleva ratkaisu. Se voi sisältää esimerkiksi lämmönjakokeskuspalvelun, poistoilmalämpöpumppuja, aurinkosähköjärjestelmän tai sähköautojen latauspisteitä.

Miten haluat tiivistää yhteistyötä taloyhtiöiden kanssa?

Kunhan pandemia hellittää, haluamme järjestää tilaisuuksia taloyhtiöille ja asukkaille eri kaupunginosissa. Pohdinnassa on myös lämmön asiakasraadin käynnistäminen – siellä aktiiviset ihmiset pääsisivät antamaan meille palautetta ja kertomaan tarpeista ja toiveista. Voimme tulla myös taloyhtiön kokouksiin opastamaan, miten veden ja lämmön säätelyllä voi vaikuttaa yhtiön kuluihin ja energiatehokkuuteen. Neuvomme ja konsultoimme, se on luonteva osa työtämme.

Monet taloyhtiöt lämpiävät kaukolämmöllä – onko se vihreä valinta?

Ehdottomasti on. Luovumme kaukolämmön perustuotannossa kivihiilestä kokonaan ensi vuonna ja jo nyt kaukolämpö tuotetaan 80 % uusiutuvilla energialähteillä: biopolttoaineilla ja hukkalämmöllä. Jos haluaa kaukolämpönsä jo nyt 100 % uusiutuvilla tuotettuna, voi valita Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun.

Miksi viihdyt energia-alalla ja Turku Energiassa?

Meillä on töissä erittäin hyvä tiimi, joka on innostunut asiastaan. On palkitsevaa tehdä työtä, jolla on merkitystä. Yritän jokapäiväisessä elämässä tehdä vihreitä valintoja. Luonnossa liikkuminen on minulle voimavara, joten on hienoa, että omassa työssäni voin vaikuttaa konkreettisesti ilmastoasioihin.

Susanna Tuominen

  • Aloitti viime syksynä Lämpö-yksikön avainasiakaspäällikkönä.

  •  Tuotantotalouden insinööri.

  • Työskenteli aiemmin Rauman Energiassa aurinkosähkön, valokuidun ja sähköautojen latausratkaisuiden myyntitehtävissä.

  • Saa energiaa luonnossa ja merellä liikkumalla.

Ota yhteyttä:

Susanna Tuominen
puh. 040 774 3200
susanna.tuominen@turkuenergia.fi