Takuulla ekologista energiaa

pari ihmistä seisoo keskellä metsää
21.2.2018

Turku Energian uusi Ekotakuu-palvelu takaa, että sähkösi on tuotettu uusiutuvalla energialla.

Tiedätkö mistä sinun sähkösi tulee? Louna Vihreä-, Louna Vesi- tai Louna Lähi -asiakkaana sähkösi on tuotettu kokonaan uusiutuvalla energialla. Louna Sesonki tai Louna Tunti -asiakkaana ostamasi sähkö koostuu sen sijaan erityyppisillä voimalaitoksilla tuotetusta energiasta.

Valitsemalla lisämaksullisen Ekotakuupalvelun varmistat sen, että käyttämäsi sähkö on peräisin uusiutuvaa energiaa tuottavalta voimalaitokselta.

- Ekotakuu on uusi palvelutuotteemme, joka tuli myyntiin joulukuussa 2017. Kyseessä on uusiutuvan energian avulla tuotetun sähkön alkuperätakuu, joka kohdennetaan
asiakkaan valitsemaan sähkösopimukseen, kertoo Turku Energian kuluttajamyynnin päällikkö Anne-Mari Niemelä.

Alkuperätakuut voivat koskea pelkästään tietyllä tuotantomuodolla tuotettua energiaa tai tietyllä tuotantomuodolla tietyssä tuotantolaitoksessa tuotettua energiaa. Alkuperätakuiden kohdistus tehdään noin vuosi jälkikäteen.

Uusiutuvaa energiaa

Ekotakuu-palvelun saa tilattua Louna Sesonki- ja Louna Tunti -sähkösopimuksiin. Niiden energia on tuotettu osittain ei-uusiutuvilla tuotantomuodoilla, kuten esimerkiksi fossiilisilla polttoaineilla ja ydinvoimalla.

- Alkuperätakuiden avulla sähkösopimuksen koko energiamäärä on peräisin uusiutuvista energialähteistä. Sopimustyyppi ja -ehdot pysyvät kuitenkin ennallaan.

Ekotakuu Extra -palvelun voi hankkia sen sijaan Louna Vesi- ja Louna Vihreä -sähkösopimuksiin. Niiden energia on jo tuotettu ekologisilla tuotantomuodoilla, kuten esimerkiksi vesivoimalla ja tuulivoimalla.

- Extra-palvelulla kerätyt varat sijoitetaan Turku Energian uusiutuvan energian tuotantomuotojen kehittämiseen ja investointeihin. Näiden muutosten avulla tuotantorakenteestamme tulee entistä ekologisempi. Sähkön alkuperään kannattaa kiinnittää huomiota, sillä tälläkin valinnalla voi edistää ympäristöystävällisyyttä ja ekologisempaa toimintaa.

- Tavoitteenamme on kasvattaa uusiutuvan energian määrää tuotannossamme 50 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Ekotakuu-palveluiden kuukausimaksu on pieni,
mutta niiden merkitys ympäristön hyvinvoinnin kokonaisuutta ajatellen kasvaa tilaajamäärien kasvaessa.

Näin saat Ekotakuu-palvelun

Ekotakuu-palveluita voi hankkia jokainen Louna-sähkötuotteen asiakas. Uutta Louna-sähkösopimusta www.energiaonline.fi -sivustolla tekevä asiakas voi helposti valita
sen itselleen rastittamalla Ekotakuu tai Ekotakuu Extra -kohdan valitun sähkötuotteen alta. Nykyinen Louna-sähkösopimusasiakkaamme voi liittää jommankumman Ekotakuu-palvelutuotteen sopimukseensa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Turku Energia ilmoittaa alkuperätakuiden ja Ekotakuu Extralla kerättyjen varojen kohdistuksista osoitteessa turkuenergia.fi/ ekotakuu vuoden 2019 alusta lähtien.

Saat lisätietoja tuotteistamme nettisivuiltamme
turkuenergia.fi/ekotakuu
tai soittamalla asiakaspalveluun
puh. 02 2628 111. (pvm/mpm).