Hanna Viljanen.

Pienyrittäjän sähkösopimus takaa huolettomat watit

Hintojen heilahtelu energiamarkkinoilla askarruttaa monia pienyrittäjiä. Turku Energian Louna Vakio on pienyrittäjän tarpeisiin räätälöity sähkösopimus, jonka ansiosta wattituntien hinnasta huolehtimiselle voi heittää hyvästit.

Sähkön hinnan vaihtelu voi aiheuttaa harmaita hiuksia yrittäjille. Turku Energian Louna Vakio on pienyrittäjän sähkösopimus, jonka avulla voi ennakoida ja budjetoida sähkön hankintakustannukset pitkälle eteenpäin. Sähkösopimuksessa energian hinta pysyy samana 24 kuukauden ajan.

– Etenkin viime aikoina moni pienyrittäjä on alkanut pohtia, millainen ratkaisu suojaisi ikäviltä yllätyksiltä sähkölaskussa. Louna Vakio on hyväksi havaittu, huoleton ja turvallinen sähkösopimus, jonka ansiosta asiakas voi keskittyä ydinosaamiseensa sen sijaan, että murehtisi sähkön hinnasta, sanoo Turku Energian myyntineuvottelija Hanna Viljanen.

Louna Vakio -sähkösopimus on pienyrittäjän kestosuosikki ja sopii kaikille alle 200 000 kilowattituntia vuodessa kuluttaville yrittäjäasiakkaille. Se on räätälöity pienyrittäjän sähkönkulutusprofiiliin sopivaksi, ja Turku Energia huolehtii siitä, ettei asiakas maksa sähköstään liikaa. Sopimusasiakas saa käyttöönsä myös EnergiaOnline-asiointipalvelun, josta voi tarkkailla yrityksen ajantasaisia kulutustietoja jopa tunnin tarkkuudella.

Louna Vakio -asiakkaana myös hiilijalanjäljen pienentäminen onnistuu mutkattomasti. Asiakas voi halutessaan tehdä Louna Vakio -sähkösopimuksestaan täysin päästöttömän hankkimalla siihen Ekotakuu-lisäpalvelun. Turku Energia todentaa Ekotakuu-sähkön tuotantotavan ja -laitoksen alkuperätakuilla.

– Turku Energialla on investoitu pitkään vihreään kehitykseen, ja vuonna 2020 tuottamastamme sähköstä jo yli 90 prosenttia tuotettiin uusiutuvilla energialähteillä. Meiltä löytyy yrittäjille myös muut edistykselliset energiaratkaisut, kuten aurinkopaneelit ja sähköautojen latauspisteet, Viljanen kertoo.

Yli 200 000 kilowattituntia vuodessa kuluttaville yrityksille paras vaihtoehto on Louna Takuu -sähkösopimus.

Hyödynnä jäsenetusi

Varsinais-Suomen Yrittäjien jäsenet saavat Louna Vakio -sähkösopimuksen tarjoushintaan. Edun saaminen edellyttää voimassa olevaa yrittäjäjäsenyyttä ja -numeroa.

20.12.2021

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.