Ruokaa suoraan tuottajilta

pöytä, jonka päällä on paljon erilaisia vihanneksia
7.6.2021

Ruokaa voi kätevästi ostaa myös suoraan tuottajilta - jopa kotiin kuljetettuna. Myös valmiit ruokaboksit auttavat arjen keskellä. Tai ehkä haluatkin viljellä tänä kesänä ruokasi itse.

Osuuspuutarha

Livonsaaren osuuspuutarha täyttää tänä kesänä kymmenen vuotta. Osuuspuutarhan jäsenet maksavat osuuskunnan jäsenmaksun sekä vuosittaisen satomaksun. Sitä vastaan he saavat koko satokauden ajan laatikollisen kasviksia joka viikko. Sadonjako alkaa juhannuksen jälkeen, joten vielä voi kysyä, pääsisikö mukaan: osuuspuutarha@gmail.com.

Kotitila.fi

Kotitilalta voi tilata suoraan kymmeniltä eri tuottajilta yksittäisiä raaka-aineita, ruoka-annoksia tai ruokaboxeja, jotka sisältävät monipuolisia raaka-aineita vaikkapa viikon ruokien valmistukseen. Palvelun taustalla on Suomen Pientuottajatukku. Valikoima on kattava meijerituotteista lihoihin ja vihanneksista myllytuotteisiin.

Ruokaboksi.fi

Ruokaboksin sivuilta kuluttaja voi valita parhaiten itseään miellyttävän boksin: vegeä, muksuille sopivaa tai sekasyöjien herkkuja sekä boksikoon. Raaka-aineet ostetaan mahdollisuuksien mukaan aina suoraan tuottajilta, sesonkia kunnioittaen. Ruokaboksi toimitetaan suoraan ovellesi. Asiakkuus on joustava: boksia voi vaihtaa halun mukaan vaikka viikoittain ja tilauksen voi tauottaa esimerkiksi loman ajaksi.

Kala-auto.fi

Monille tuttu kala-auto toimittaa pakastettuja kala- ja äyriäistuotteita suoraan kotiovelle. Valikoimissa on myös vähän erikoisempia tuotteita, kuten hummereita tai sesonkituotteita, kuten esimerkiksi grillimix. Kalat pyydetään pääosin Luoteis-Atlantista ja Jäämereltä.

Vapaatariistaa.fi

Myös kotimaista riistalihaa voi tilata kotiovelle. Jos haluat syödä lihaa, kotimainen riista on herkullinen, ravintorikas ja ympäristöystävällinen valinta. Riista säilyy mainiosti pakkasessa jopa kaksi vuotta. Tuotteet toimitetaan pakasteena kotiovellesi.

Rekotori

Reko-ryhmissä kuluttajat voivat tilata ruokaa suoraan tuottajilta. Turkulaisten ja lähialueen tuottajien ruokaa pääsee ostamaan liittymällä Reko Turku -Facebook-ryhmään. Jakopäivä on Turussa joka toinen keskiviikko Länsikeskuksessa. Samalla ostajat pääsevät keskustelemaan tuottajien kanssa kasvotusten.

Pieniruokakauppa.fi

Pieni Ruokakauppa on tuottajien itse perustama nettikauppa, joka haluaa yhdistää pientuottajat ja kaupunkien laatutietoiset ostajat. Se myy vain eettisesti ja ekologisesti tuotettua ruokaa ja kuljettaa kotiovelle. Valikoimissa on esimerkiksi jauhoja, leipiä, maitotuotteita, kasviksia, lihaa ja kananmunia.

Marjatkotiin.fi

Marjatkotiin toimittaa kotimaisten tilojen tuotteita suoraan kotiovelle. Myynnissä on kesällä erityisesti vastapoimittuja marjoja, kuten mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa, puolukkaa, herukoita, tyrniä ja lakkaa sekä sieniä, herneitä ja hunajaa. Talvella tarjolla taas on edellisen kesän marjoja pakasteina ja mehuina, hunajapurnukoita ja raakakakkuja.

Oma palsta

Vai viljelisitkö tänä vuonna kasviksesi itse? Turun 4H-yhdistykseltä on mahdollista vuokrata viljelypalstoja. Palstat jaettiin maaliskuussa, mutta vielä voi kysyä vapaata palstaa 4H-yhdistykseltä, turku@4h.fi.