Mylly on vihreä kauppakeskus

mies nojaa kaiteeseen ostoskeskuksessa
1.6.2020

Kauppakeskus Mylly on lämmennyt vuoden alusta uusiutuvilla polttoaineilla tuotetulla kaukolämmöllä Ekotakuu Lämmön ansiosta. Vihreää sähköä kauppakeskus on käyttänyt jo neljä vuotta. Myllyn kiinteistöpalvelupäällikkö Mikko Rantanen vastaa kysymyksiin.

1 Miksi solmitte Ekotakuu Lämpö -sopimuksen?

Olemme kauppakeskuksena kehittäneet energiatehokkuutta ja vastuullisuutta jo avaamisvuodestamme 2001 lähtien. Ekotakuu Lämmöllä muutimme lämmityksemme hiilijalanjäljen nollaksi ilman erillisiä investointeja. Lisäkustannus on mielestämme hyvin pieni, kun ottaa huomioon, että teimme valinnan ympäristön puolesta ja saimme puhtaan energiaomatunnon. Lämmityksemme tulee nyt muun muassa lähimetsien puuhakkeesta, kotimaisesta pelletistä ja jäteveden hukkalämmöstä. Arvostamme sitä, että Turku Energia lahjoittaa osan Ekotakuu Lämmöstä kertyneistä varoista Luonnonperintösäätiölle paikallisten ikimetsien suojeluun.

2 Mitä muita vastuullisia tekoja olette tehneet?

Olemme käyttäneet vuodesta 2016 Turku Energian vihreää sähköä. Vuodesta 2017 lähtien meillä on ollut LEED Gold -ympäristösertifikaatti, joka todentaa, että toimimme energiatehokkaasti ja vastuullisesti. Sertifikaatti edellyttää, että energiankulutus on tehokasta, jätehuolto toimivaa ja esimerkiksi siivouksessa käytettävät kemikaalit ympäristöystävällisiä. KTI Kiinteistötieto Oy:n tilastojen mukaan energiankulutuksemme on alle markkinatason. Olimme myös Suomen ensimmäinen kauppakeskus, joka sai SSC-turvallisuussertifikaatin.

3 Millä tavoin Mylly panostaa energiatehokkuuteen?

Myllyyn asennettiin heti rakennusvaiheessa esimerkiksi energiantalteenotto ja muita energiatehokkuuteen vaikuttavia järjestelmiä ilmanvaihtokoneisiin, mikä oli siihen aikaan uutta teknologiaa. Investoimme alussa enemmän ja ajattelimme, että pitkässä juoksussa saamme hyödyt irti - näin on myös käynyt. Kehitämme jatkuvasti yhteistyössä Turku Energian ja muiden kumppaneidemme kanssa uusia tapoja parantaa energiatehokkuuttamme.