Poika katsoo suurennuslasin läpi.

Kaukolämpö – 100-prosenttisesti palvelutuote

Kaukolämpö on ratkaisu, joka tarjoaa kaiken, mitä lämmitykseltä haluat: ympäristöystävällisyyden, toimitusvarmuuden, helppouden ja kilpailukykyisen hinnan.

Lämpö tulee läheltä

Nimestään huolimatta kaukolämpö tuotetaan aina lähellä. Valtaosa Turku Energian kaukolämmöstä tulee Naantalin vähäpäästöiseltä monipolttoainevoimalaitokselta. Sen lisäksi tuotamme lämpöä Orikedon biolämpölaitoksella, Kakolan lämpöpumpuilla ja Luolavuoren pellettilämpölaitoksella. Kaukolämpö on myös tulevaisuuden lämmitysmuoto. Siksi panostamme uusiin innovaatioihin, kuten Skanssin alueelle rakennettuun kaksisuuntaiseen energiajärjestelmään ja vuonna 2023 rakennettavaan geotermiseen laitokseen.

Varmasti kotiin

Turun seudulla on noin 600 kilometriä kaukolämpöputkea, jota pitkin toimitamme lämpöä yli 200 000 ihmiselle. Kaukolämpömme toimitusvarmuus on huippuluokkaa: se on ollut jo pitkään 99,9 prosenttia. Meillä on myös päivystyspalvelu, joka palvelee kaukolämpöön liittyvissä kysymyksissä 24/7.

Huoleton ja kilpailukykyinen

Kaukolämpölaitteistot ovat yksinkertaisia ja varmoja sekä vievät vähän tilaa teknisistä tiloista. Kaukolämmitys on huoletonta lämmityspalvelua, jonka ansiosta sinä saat keskittyä lämmön käyttämiseen. Lisäksi kaukolämpö on hinnaltaan hyvin kilpailukykyinen lämmitysmuoto, ja Suomessa se on Euroopan viidenneksi edullisinta.

Anna äänesi ympäristön puolesta

Tänä vuonna toimittamastamme kaukolämmöstä yli 70 % on tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä, ja tavoitteemme mukaisesti kaikki toimittamamme lämpö on täysin vihreää vuoteen 2029 mennessä. Pääosa lämmöstämme syntyy samassa laitoksessa sähkön kanssa, mikä on erityisen tehokas ja järkevä tapa tuottaa lämpöä etenkin kaupunkeihin. Tulevaisuudessa energiantuotanto koostuu yhä pienemmistä virroista, kun paikallisen uusiutuvan tuotannon, hukkalämpöjen ja hajautettujen tuotantomuotojen hyödyntäminen lisääntyy. Kaukolämpö on ainoa lämmitysmuoto, joka kykenee yhdistämään nämä energiavirrat ja jakelemaan asiakkaille. Kaikki Turku Energian kaukolämmön tuotannossa ja siirrossa käytetty sähköenergia on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla. Haluatko 100-prosenttisesti uusiutuvaa kaukolämpöä jo tänään? Se onnistuu Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelullamme.

22.06.2020 // Teksti Juho Heikkinen // Kuva: Turku Energia

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.