Leena Hautamäki.

Energianeuvontaa positiivisella asenteella

Turku Energian asiakaspalvelun puhelinpalvelutiimin vetäjä Leena Hautamäki vastailee työssään asiakkaiden kysymyksiin ja latautuu vapaa-aikana mökkeillen ja moottoripyöräillen.

Kuka olet ja mitä teet Turku Energialla?

Olen Leena Hautamäki ja työskentelen Turku Energian asiakaspalvelun puhelinpalvelutiimin vetäjänä. Aloitin nykyisessä tehtävässäni kaksi vuotta sitten ja olen ollut Turku Energian palveluksessa 11 vuotta. Puhelinpalvelutiimiimme kuuluu kuusi asiakaspalvelijaa.

Mistä saat energiaa työssäsi?

Saan energiaa asiakkaista ja työkavereista. On palkitsevaa, kun löydämme asiakkaalle hyvän ratkaisun haastavaankin tilanteeseen.

Milloin työpäivä on ollut onnistunut?

Positiivinen asiakaspalaute tekee päivästä kuin päivästä onnistuneen. Parasta tässä työssä on se, että jokainen päivä on erilainen.

Miten työssäsi näkyy konkreettisesti Turku Energian asiakaslupaus "Olemme lähellä, näemme kauas"?

Olemme paikallinen yritys. Meidät tavoittaa puhelimitse ja asiakas voi tulla palvelupisteeseemme hoitamaan sopimuksiin liittyviä asioita sekä keskustelemaan energian kulutuksesta. Sopimusasioissa pyrimme löytämään asiakkaille parhaan vaihtoehdon pidemmällä aikavälillä.

Mitä tapahtuu, kun puhelin soi Turku Energialla?

Valmistaudumme vastaamaan asiakkaan kysymyksiin. Hauskoja tilanteita syntyy erityisesti silloin, kun asiakas on selvästi soittanut väärään numeroon ja hänellä on asiaa esimerkiksi tietokoneen tai television toimintaan liittyen. Välillä taas kohtaamme vaikeita kysymyksiä, joita pohdimme asiakkaan kanssa tarkemmin.

Mistä ammennat energiaa vapaa-ajallasi?

Saan energiaa erityisesti kesäaikaan mökkeilystä Kustavin saaristossa ja maanteiltä Harley Davidsonin kyydistä. Mökkiä on rakennettu viimeiset kaksi kesää saareen ja vähitellen alkaa olla valmista. Mökillä ei ole mukavuuksia, joten vedenkannosta ja puunhakkuusta saa samalla hyötyliikuntaa. Harley Davidsonin Street Glide on matkapyörä, jolla on tarkoitus suunnata pienellä porukalla toukokuussa Espanjan Superralliin tapaamaan tuhansia muita alan harrastajia. Nautin matkanteosta kartanlukijana. ●

19.05.2016 // Teksti Annika Kujanpää // Kuvat Turku Energia

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.