Heirol on kotikokin keidas

ryhmä ihmisiä seisomassa keittiön työtason ympärillä
21.4.2021

HEIROLilla on juhlavuosi: kaarinalainen yritys on levittänyt ruuanlaiton ilosanomaa jo kolmekymmentä vuotta.

– Aloitimme isäni autotallista ja nyt olemme yksi Suomen johtavista keittiön pienvälineiden valmistuttajista, kertoo omistaja ja toimitusjohtaja Rolf Moborg.

Korona ei keittiötarvikkeita myyvään yritykseen iskenyt, pikemminkin päinvastoin. Suomalaiset tekevät enemmän ruokaa kotona ja varsinainen leipomisbuumi levisi koko valtakuntaan. Rolfin italialaissyntyinen Cristina-vaimo myöntää itsekin hurahtaneensa juurileivontaan.

– Missiomme on koko ajan ollut siirtää makumuistoja seuraavalle sukupolvelle. Meille perhe ja hyvä ruoka on aina ollut onnellisen elämän perusta, kertoo nelilapsisen perheen äiti.

Laatu kestää vuosia

HEIROLilla oli pitkään liike Kaarinassa, mutta se lopetettiin tänä vuonna, kun samassa yhteydessä ollut suuri varasto ulkoistettiin.

– Onneksi kaarinalaiset ovat kuitenkin löytäneet verkkokauppamme ja Turun liikkeen. On niin mukavaa, kun samat kasvot ilmestyvät tiskin taakse vuodesta toiseen, kertoo markkinoinnista vastaava Mari Pirilä.

Suurin käänne HEIROLin matkalla on ollut oman tuotesarjojen lanseeraaminen ja toisaalta tuotannon siirtäminen Kiinaan.

– Kiinalla on aivan turhaan huono maine tuotteiden valmistusmaana. On totta, että siellä valmistetaan ihan roskaa, mutta jos haluaa huippulaatua, pitää silloinkin suunnata Kiinaan, Rolf Moborg toteaa.

Suomalaiset eivät ole tottuneet maksamaan tuotteista samoja hintoja kuin vaikkapa ruotsalaiset.

– Siellä keskihintainen paistinpannu maksaa 100 euroa ja meillä 30 euroa. Mutta tosiasia on, että se 30 euron pannu kuluu parissa vuodessa. Ekologisemmaksi tulisi ostaa se arvokkaampi pannu, joka kestää kymmenen vuotta, Moborg havainnollistaa.

HEIROLin paistinpannut ovat myös ammattikokkien suosiossa.

Haluamme auttaa ja innostaa

Suomalaiset ovat näiden vuosien aikana poimineet maailman ruokakulttuureista vaikutteita matkoilta ja tv-ohjelmista. Pastakoneet ja mutteripannut ovat olleet HEIROLilla aina myynnissä, mutta niiden menekki on kasvanut valtavasti.

Moborgit korostavat, että HEIROL on palveleva erikoisliike.

– Meiltä saa aina opastusta tuotteiden käytössä ja huollossa. Suomessa on vain alle kymmenen keittiötarvikkeiden erikoisliikettä, kun esimerkiksi Tanskassa niitä on yli 300. Tässä samalla me tulemme siis opettaneeksi suomalaisille myös uudenlaista keittiökulttuuria, Moborg kertoo.

Turku Energian asiakkaat eli etupiiriläiset voivat hankkia HEIROLin laatutuotteita sekä verkkokaupasta että liikkeestä peräti 20 prosentin alennuksella.

– Olemme todella iloisia, että saimme paikallisen, mutta upeaa kansainvälistymistä tekevän laatuyrityksen yhteistyökumppaniemme joukkoon, iloitsee Turku Energian kuluttajamyynnin päällikkö Anne-Mari Niemelä.

 

Sähkönmyynnin tai lämmön kuluttaja-asiakkaana olet automaattisesti mukana Etupiiri-kanta-asiakasohjelmassa, jonka avulla voit säästää vuoden aikana satoja euroja. Saat Etupiiri-mobiilikortin latauslinkin tekstiviestillä, kun sähkö- tai lämpösopimuksesi astuu voimaan. Mikäli et voi hyödyntää mobiilikorttia, tilaa paperinen Etupiiri-kortti.

Huom: Maaliskuussa 2022 kanta-asiakasohjelman nimeksi vaihdettiin Eturinki.