EnerKey-palvelu.

Miten yritys voi tunnistaa energiasäästökohteita?

Energiakriisi on nostanut energiatehokkuuden tärkeäksi ajuriksi, kun yrityksissä pohditaan energiankäytön kehittämistä. Tähän EnerKey-palvelu tarjoaa sovelluksen, jonka avulla sekä julkisen että yksityisen sektorin organisaatiot pystyvät vähentämään energiankulutustaan ja pienentämään toimintansa ympäristövaikutuksia.

– Saavutettu säästö on voinut olla parhaimmillaan jopa 30 prosenttia nykyisestä energiankulutuksesta, kertoo Turku Energian yritysmyynnin päällikkö Mika Berg.

– Asiakkaat ovat pystyneet löytämään säästökohteita helposti mm. Ines-analytiikan avulla.

Mikäli yritykselläsi on tarvetta automatisoida energiansäästömahdollisuuksien paikantaminen, Turku Energian kestävyysraportoinnin ja energianhallinnan EnerKey-palvelualustan modernit työkalut tukevat jokaista kiinteistönomistajaa parhaiten sopivalla palvelukokonaisuudella.

Energianhallintaa kaikenlaisiin kiinteistöihin

Raportoija-palvelualustan ydin on automaattinen tiedonkeruu ja älykäs analyysikoneisto, joka kerää ja analysoi kulutustietoja ja niiden päästövaikutuksia ympäri vuorokauden – olipa kyse sitten energiasta, vedestä, jätteistä tai työsuhdeauton ajokilometreistä – kootusti yhteen paikkaan. Palvelualustan avulla on helppo tunnistaa energiansäästömahdollisuudet niin koko kiinteistöportfoliosta kuin kiinteistökohtaisesti.

Havainnoista systemaattiseen toimintaan

ISO50001-sertifioitu Energiatehostaja tarjoaa aktiiviseen energianhallintaan systemaattisen menettelyn jatkuvaan parantamiseen ja sisältää kaikki keskeiset toiminnot jokapäiväiseen energianhallintaan ja ilmastotoimiin. Yhdessä ja samassa järjestelmässä saa kokonaiskuvan kulujen, kulutuksen ja päästöjen välisestä korrelaatiosta, automaattisesti analysoituja kulutustietoja, hälytyksiä kulutuspoikkeamista sekä voi laatia kulutuskommentteja, tavoitteita, toimintasuunnitelmia, delegoida tehtäviä, seurata toimenpiteiden vaikutuksia tai laatia raportteja energiankulutuksesta ja päästöistä.

Aika on rahaa – Anna tekoälyn tehdä työt puolestasi

Edelläkävijän tekoälyyn ja koneoppimiseen perustuva Ines-analytiikka tunnistaa automaattisesti kiinteistöt, joiden kulutus on poikkeuksellisen suuri verrattuna vastaaviin kiinteistötyyppeihin koko palvelualustan kannassa. Ineksen valmiit konkreettiset toimenpide-ehdotukset auttavat tarttumaan toimeen nopeasti ja tuloksellisesti. Analysointityö, joka veisi energia-asiantuntijalta tunteja tai jopa viikkoja, hoituu muutamassa sekunnissa ja parantaa henkilöstöresurssien tehokasta ja tuloksellista käyttöä.

– EnerKey-palvelumme on saanut positiivisen vastaanoton asiakkaidemme keskuudessa. Yritysmyyjämme ovat käytettävissä EnerKey-palvelun esittelyyn tarkemmin juuri sinun yrityksesi tarpeisiin, Berg kertoo.

07.02.2023

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.