fbpx
Perhe Valosen isä laittaa pyykkejä koneeseen.
26.08.2020

Valitse kuukausihintainen Louna Helppo -sähkösopimus

Turku Energian uusi Louna Helppo -sähkösopimus on sovitettu pieniin ja keskisuuriin asuntoihin sopivaksi. Helposti ennustettavaksi muokattu kuukausihintainen paketti sisältää perusmaksun ja energian kulutuksen hinnan kolmessa eri koossa.

Louna Helppo -sähkösopimus on nimensä mukaisesti helposti ymmärrettävä hinnoittelupaketti, joka sisältää kuukausittaisen perusmaksun ja sähköenergian hinnan. Tuote on muokattu erilaisille sähkönkäyttäjille sopivaksi eli tarjolla on kolme kuukausikulutuskokoa: S eli 150 kWh/kk, M eli 250 kWh/kk ja L eli 350 kWh/kk.

– Näistä kolmesta vaihtoehdosta löytyy varmasti erilaisille kotitalouksille sopiva sähkönkäytön kuukausipaketti. S-koko sopii esimerkiksi opiskelijoille ja kerrostaloyksiöihin. M soveltuu isompiin kerrostaloasuntoihin ja L vaikkapa rivitalokoteihin, kuluttajamyynnin päällikkö Anne-Mari Niemelä ehdottaa.

Kuluttajille suunnattu Louna Helppo tuli valikoimaan kesäkuussa 2019.

Kokoluokkaa voi vaihtaa

Louna Helpon tekee helpoksi myös se, että asiakas tietää jo etukäteen, mitä hänen energiansa kuukaudessa maksaa. Toisinaan sähköä voi kulua enemmän, mitä paketissa on sovittu. Tällöin ylimenevän sähkön osuus laskutetaan Louna Sesonki -tuotteen hinnalla.

– Omaa kulutustaan voi kätevästi seurata omasta sähkölaskusta sekä EnergiaOnlinen kautta. Niistä asiakas näkee, onko raja ylittynyt. Jos ylityksiä on usein, on aihetta miettiä, olisiko tarpeen siirtyä seuraavaan pakettiin, Anne-Mari sanoo.

Pakettiin kuuluvan perusmaksun ja energian hinnan lisäksi asiakkaalle tulee maksettavaksi myös sähkön siirtomaksu, joka perustuu paikallisen sähköverkkoyhtiön hintoihin. Käytännössä sen voi arvioida olevan noin saman verran kuin paketin kuukausihinta. Tämän perusteella on helppo suunnitella oman taloutensa rahankäyttöä.

Anne-Mari kertoo, että Louna Helppo -sähkösopimus on voimassa toistaiseksi. Pakettikoosta toiseen siirtyminen käy myös vaivatta.

Ekotakuulla uusiutuvaksi

– Louna Helpon energia on tuotettu perinteisillä tuotantomuodoilla. Ekotakuu-palvelun avulla sen voi muuttaa uusiutuvalla energialla tuotetuksi. Energiatakuun kustannus on vain 0,99 euroa kuukaudessa, Anne-Mari muistuttaa.

Louna Helppo

  • sähkösopimus pieniin ja keskisuuriin asuntoihin, joissa yksiaikainen sähkömittaus
  • lisäetuna Ekotakuu-palvelu 0,99 e/kk
  • pakettikoot: S (150 kWh/kk, 13 e/kk) M (250 kWh/kk, 19,50 e/kk) L (350 kWh/kk, 26 e/kk)
  • kuukausirajan ylittävän energian osuus Louna Sesongin hinnoittelulla

Tee Louna Helppo -sähkösopimus netissä

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.