Turku Energian kuvituskuva
05.04.2022

Kaukolämmön kunnossapitotöitä 6.-7.4.2022 välisenä yönä

Kaukolämmön kunnossapitotöistä mahdollisesti hetkellistä häiriötä lämmön- ja lämpimän käyttöveden jakeluun 6.-7.4.2022 välisenä yönä

Suoritamme kaukolämpöverkon kunnossapitotöitä Naantalin, Raision, Pernon ja Kaarinan kaukolämpöverkoissa keskiviikon 6.4.2022 ja torstain 7.4.2022 välisenä yönä klo 23.00 – 05.00.

Työt saattavat aiheuttaa hetkellistä häiriöitä edellä mainituilla alueilla asiakkaiden lämmönjakeluun ja lämpimän käyttöveden jakeluun. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja vikapäivystysnumerostamme 24/7: 0800 02001

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.