Pulikointipäivä.
19.10.2022

Ilmaiseksi uimaan Pulikointipäivänä 23.10.

Tosi kuin vesi – Turku Energian kaukolämpö tarjoaa isoille ja pienille vesipedoille ihan ilmaisen Pulikointipäivän syyslomasunnuntaina 23.10. kolmessa eri uimahallissa.

Impivaaran uimahalli klo 9–17
Kaarinan uimahalli klo 12–17
Rausion Ulpukka klo 11–18

Polskimisen ohessa luvassa on kasvomaalausta, Allas-Lavista ja laitesukellusta. Tervetuloa!

Katso Pulikointipäivän ohjelma

Uimahallit lämpiävät ekologisella kaukolämmöllä

Tiesitkö, että Impivaaran, Kaarinan ja Raision uimahallit ja niiden uintivesi lämpiää energiatehokkaasti Turku Energian kaukolämmöllä?

Suurin osa Turun alueen kiinteistöistä lämmitetään kaukolämmöllä, niin myös uimahallit ja niiden vedet. Kaukolämpö tuotetaan ekologisesti erilaisissa lämpölaitoksissa ja varsin lähellä, kuten Naantalissa, Luolavuoressa ja Kakolassa.

Lämpö siirretään kuumana vetenä putkia pitkin asiakkaalle, jossa vesi hyödynnetään tilojen, käyttöveden tai vaikka uimahallin veden lämmittämiseen. Tämän jälkeen viilentynyt vesi palaa takaisin lämpölaitokselle uudelleen lämmitettäväksi.

Tutustu tarkemmin kaukolämpöön

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.