Turku Energia Sähköverkot on varautunut voimakkaisiin tuulenpuuskiin

16.9.2020

Sääennusteen mukaan keskiviikkona 16.9. illalla Suomea lähestyy voimakas rajuilma, joka kestää torstai-iltaan saakka. Myrsky kohdistuu erityisesti länsirannikkoon ja Turunmaan saaristoon. Olemme on varautuneet mahdollisiin voimakkaiden tuulien aiheuttamiin sähkökatkoihin lisäämällä vuorossa työskentelevien ja varalla olevan henkilöstön määrää. Varaudumme myös kaatuneiden puiden poistamiseen.

Mahdollisen sähkökatkon varalta olisi hyvä tehdä ainakin nämä:

  • Lataa puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden akut täyteen

  • Varaa kotiin taskulamppuja, pattereita, kynttilöitä ja tulitikkuja sekä varasulakkeita. Myös laturi, jolla voi ladata kännykän akun ilman verkkovirtaa on kätevä olla olemassa.

  • Varaa kotiin myös säilykkeitä ja kuivamuonaa, joiden valmistus ei vaadi sähköä, sekä polttopuita, jos kotona on takka tai puu-uuni.

  • Myrskyn aikana vältä sähkölaitteiden käyttöä ja mahdollisuuksien mukaan kytke sähkölaitteet irti.

Keskeytysinfostamme turkuenergia.keskeytysinfo.fi näet ajantasaisen tilanteen paikallistamistamme keskeytyksistä, viankorjauksen tilanteesta ja keskeytyksen arvioidusta päättymisajasta.

Mikäli puu on kaatunut sähkölinjan päälle, soita Turku Energia Sähköverkkojen päivystysnumeroon 0800 02001. Tämä nopeuttaa vian korjaamista. Sähkölinjoille kaatuneita puita ei tule poistaa itse.

Varaudu sähkökatkoon