Turku Energia kuvaa kaukolämpöverkkonsa lämpökameran ja helikopterin avulla ke 10.3.-to 11.3. välisenä yönä

9.3.2021

TurkuEnergia suorittaa kaukolämpöverkkonsa teknisen kuntokartoituksenhelikopterilennolla lämpökameroiden avulla vkon 10 aikana. Säävaraus huomioidenkuvauksen ajankohta on tämän hetkisen arvion mukaan keskiviikon 10.3. -torstain 11.3. välisenä yönä. Kuvaus suoritetaan koko Turku Energiankaukolämpöverkon alueella Turussa, Raisiossa, Naantalissa ja Kaarinassa. Kuvauksistasaattaa aiheutua ajoittaista meluhaittaa etenkin Härkämäen alueelle, jossasijaitsee helikopterin lähtö- ja nousupaikka.

Helikopterilennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja liikennettä kaduilla on vähän. Valtaosa Turku Energian kaukolämpöverkostosta kulkee katualueilla. Lennon aikana otettujen lämpökamerakuvien sekä tietokoneanalyysien avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja mahdollisten lämpövuoto- ja eristevauriokohtien paikantamiseksi.

"Ylläpidämme ja kehitämme kaukolämpömme toimitusvarmuutta monin eri keinoin jatkuvasti. Tässä mittakaavassa suoritettua verkon kuvausta emme ole muutamaan vuoteen tehneet, ja kuvauksen myötä saamme kokonaisvaltaisen katsauksen verkkomme kunnosta ja mahdollisista korjausta vaativista kohdista", sanoo verkko-omaisuuspäällikkö Jani Uitti Turku Energiasta.

Helikopterilennon suorittaaGridJet Oy.

Pahoittelemmehelikopterilentojen mahdollisesti aiheuttamaa ajoittaista meluhaittaa.

Havainnollistavat kuvat: GridJet Oy:n mediapankki www.gridjet.fi/media

Lisätietoja:
Jani Utti, verkko-omaisuuspäällikkö, Turku Energia
jani.uitti@turkuenergia.fi
Puh. 0400389608