Maakaapeloinnit etenevät kesällä

3.5.2021

Itäharjulla, Kähärin koulun läheisyydessä ja Ispoisissa Kaarlentie-Ispoisten kiertotien ympäristössä on käynnistynyt tai käynnistymässä kaapelointi. Turku Energia Sähköverkot Oy korvaa alueilla vanhat ilmajohdot uusilla maakaapeleilla.

- Poistamme vanhat puupylväät ja siirrämme niissä olevat verkot maahan kaapeleiksi. Pyrimme kaapeloimaan muutaman suuremman asuntoaluekohteen vuosittain. Pylväiden kuntoseurannasta saamme tiedot pylväiden kunnosta, joka määrittää tekojärjestystä. Aluesaneeraushankkeet lisäävät edelleen kaapelointiastettamme, joka on tällä hetkellä hieman yli 70 prosenttia, kertoo Turku Energia Sähköverkot Oy:n verkkopäällikkö Arto Ahonen.

Kaapeloinnin myötä sähkön laatu ja toimitusvarmuus paranevat. Myös ympäristö kaunistuu, kun sähköverkko menee piiloon maan alle.

Kyseessä on yhteisprojekti, sähköverkon lisäksi maan alle vedetään kaupungin ulkovaloverkko.

- Toivomme sujuvaa yhteistyötä asukkaiden ja urakoitsijamme välillä, vaikka työt aiheuttavat häiriötä alueiden asukkaille. Työalueiden reunoilla olevista työmaatauluissa on yhteystiedot urakoitsijalle, jos on aihetta yhteydenottoihin, Ahonen kertoo.