Turku Energian vuosikertomus ja vastuullisuusraportti on julkaistu 

Turku Energia -konsernin vuosikertomus vuodelta 2022 on julkaistu. Vuosikertomus sisältää hallituksen toimintakertomuksen, vuosikatsauksen ja liiketoimintakatsauksen, tilinpäätöksen ja vastuullisuusraportin.

5.4.2023

Vuotemme pähkinänkuoressa: 

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja sitä seurannut energiakriisi toivat haasteita Turku Energian ja koko yhteiskunnan toimintaan. Sähkö- ja energiamarkkinat käyttäytyivät koko vuoden poikkeuksellisesti, ja Turku Energian tulos laski merkittävästi edellisvuosista. Haastavasta maailmantilanteesta huolimatta Turku Energia eteni määrätietoisesti kohti hiilineutraaliutta vähentäen muun muassa kaukolämmön ominaispäästöjä. Myös sähkön- ja lämmönjakelun toimitusvarmuus säilyivät erinomaisella tasolla. Keskimäärinen sähkönjakelun keskeytysaika käyttöpaikkaa kohti laski viime vuonna ennätyksellisen alas 7 minuuttiin 26 sekuntiin edellisen ennätyksen ollessa vuodelta 2017. 

Asiakasmäärät jatkoivat kasvuaan kuluttaja- ja yrityspuolella myös vuonna 2022. Aurinkopaneelien kysyntä lisääntyi merkittävästi. Asiakkaat olivat kiinnostuneita investoimaan pientuotantoon ja uusiutuvaan energiaan varsinkin, kun sähkön hinnan noustessa aurinkopaneelien takaisinmaksuaika lyheni aiemmasta. Sähköautojen latausratkaisuille oli myös jatkuvaa kysyntää hybridi- ja sähköautojen määrän lisääntyessä liikenteessä. 

Tutustu vuoden 2022 vuosikertomukseen 
Tutustu vuoden 2022 vastuullisuusraporttiin 
Tutustu Turku Energian hallituksen toimintakertomukseen ja tilinpäätökseen 
Tutustu 7.3. julkaistuun tilinpäätöstiedotteeseemme

 

Yhteyshenkilöt

Timo Honkanen
Toimitusjohtaja, Turku Energia
050 5573 133etunimi.sukunimi@turkuenergia.fi