Turku Energia kuvaa kaukolämpöverkkonsa lämpökameran ja helikopterin avulla 15.–30.11.2022

Turku Energia toteuttaa kaukolämpöverkon teknisen kuntokartoituksen helikopterilennolla lämpökameroiden avulla 15.–30.11. välisenä aikana, kun sää sallii lentämisen. Koko Turku Energian kaukolämpöverkon alue Turussa, Raisiossa, Naantalissa ja Kaarinassa kuvataan yläilmoista käsin. Kuvauksista saattaa aiheutua ajoittaista meluhaittaa etenkin Härkämäen alueelle, jossa sijaitsee helikopterin lähtö- ja nousupaikka.

15.11.2022

Helikopterilennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja liikennettä kaduilla on vähän. Valtaosa Turku Energian kaukolämpöverkostosta kulkee katualueilla. Lennon aikana otettujen lämpökamerakuvien sekä tietokoneanalyysien avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja mahdollisten lämpövuoto- ja eristevauriokohtien paikantamiseksi.

"Ylläpidämme ja kehitämme kaukolämpömme toimitusvarmuutta monin eri keinoin jatkuvasti. Helikopterikuvauksia tehdään säännöllisin väliajoin, sille niiden avulla saamme kokonaisvaltaisen kuvan verkkomme kunnosta ja mahdollisista korjausta vaativista kohdista", kertoo kaukolämpöinsinööri Sanna Perttunen Turku Energiasta.

Helikopterilennon suorittaa GridJet Oy. 
Kuva: GridJet Oy

Yhteyshenkilöt

Sanna Perttunen