Turku Energia Sähköverkot Oy laskee siirtohintojaan 1.1.2021 alkaen

Turku Energia Sähköverkot Oy laskee siirtohintojaan 1.1.2021 alkaen. Hinnanalennuksen vaikutus on tyyppikäyttäjästä ja sähkön kulutuksesta riippuen verottomana keskimäärin kuusi prosenttia, verollisena keskimäärin neljä prosenttia. Turku Energia Sähköverkot Oy kuuluu Suomen edullisimpien sähköverkkoyhtiöiden joukkoon.

25.11.2020

Sähkön siirtohinta eli verkkopalvelumaksu koostuu perusmaksusta, tehomaksusta ja siirtomaksusta. Nyt tehtävä alennus kohdistuu verkkopalvelumaksun osista siirtomaksuun.

– Olemme tämänhetkisen arvion mukaisesti menossa nykyisellä hinnoittelullamme ylituotolle kuluvalla valvontajaksolla, jonka vuoksi tarkistimme nyt hinnoitteluamme. Vuoden alussa tehtävän alennuksen määrä vaihtelee kotitalouksissa tyyppikäyttäjästä riippuen muutamista euroista muutamaan kymmeneen euroon vuodessa. Olemme jo pitkään kuuluneet Suomen edullisimpien verkkoyhtiöiden joukkoon, ja tavoitteidemme mukaisesti haluamme jatkossakin varmistaa asiakkaillemme hinnoittelultaan vakaan ja mahdollisimman häiriöttömän sähkönjakelun. Panostamme jatkuvasti toimitusvarmuutemme edelleen kehittämiseen investoimalla verkkojemme rakentamiseen ja kunnossapitoon, sanoo Turku Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Tomi Toivonen.

Esimerkkilaskelmat hinnanalennusten vaikutuksista:

Hinnanalennusten vaikutukset vaihtelevat asumis- ja lämmitysmuodon mukaan. Kerrostalohuoneistossa, jossa sähköä käytetään 2 500 kilowattituntia vuodessa, sähkönsiirron hinta laskee noin 7 euroa vuodessa. Vastaavasti pientalossa, jossa varaava sähkölämmitys ja sähkönkulutus on 19 000 kilowattituntia, hinnanalennus on noin 32 euroa vuodessa.

Kerrostalohuoneisto

Pientalo, ei sähkölämmitystä

Pientalo, varaava sähkölämmitys

Pääsulake 3 x 25 A

Pääsulake 3 x 25 A

Pääsulake 3 x 25 A

Sähkön käyttö
2500 kWh/vuosi

Sähkön käyttö
5000 kWh/vuosi

Sähkön käyttö
19 000 kWh/vuosi

Siirron vuosikustannus: 215,10 eur/vuosi

Siirron vuosikustannus: 346,45 eur/vuosi

Siirron vuosikustannus: 1054,36 eur/vuosi

Vuosikustannus alennuksen jälkeen: 208,10 eur/vuosi

Vuosikustannus alennuksen jälkeen: 332,45 eur/vuosi

Vuosikustannus alennuksen jälkeen: 1022,76 eur/vuosi

Esimerkkilaskelmissa mukana olleilla kerrostalohuoneistolla ja pientalolla ilman sähkölämmitystä on verkkopalvelutuotteena Yleissiirto. Pientalolla varaavalla sähkölämmityksellä verkkopalvelutuotteena on Yösiirto. Laskelmissa on huomioitu sähkövero ja arvonlisävero.

Sähköverkonhaltijan hinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto. Sähköverkkotoiminta on tiukasti säänneltyä ja sähköverkkoyhtiöiden hinnoittelua seurataan nelivuotisilla valvontajaksoilla. Nykyinen valvontajakso päättyy vuonna 2023.

1.1.2021 voimaan astuva Verkkopalveluhinnasto löytyy Turku Energian verkkosivuilta (Linkki).

Yhteyshenkilöt

Tomi Toivonen
Toimitusjohtaja, Turku Energia Sähköverkot Oy
050 5573 124etunimi.sukunimi@turkuenergia.fi