Turku Energia laajentaa Kupittaan aurinkovoimalaansa

Turku Energia laajentaa Kupittaalla sijaitsevaa aurinkovoimalaansa sadalla paneelilla kevään 2017 aikana. Teknologiakiinteistöt Oy:n katolla Kupittaalla sijaitsevassa voimalassa on laajennuksen jälkeen yhteensä 350 paneelia ja niiden yhteenlaskettu vuosituotanto on 87 500 kWh. Paneelit ovat vuokrattavissa Turku Energian Sähkönmyynnin kuluttaja-asiakkaille 10.2.2017 alkaen. Voimala valmistuu toukokuussa 2017.

10.2.2017
Yhden paneelin vuotuinen energiantuotto on noin 250 kWh ja se vastaa vuositasolla kerrostalokaksion kulutuksesta noin kymmentä prosenttia. Koko aurinkovoimalan tuotto vastaa noin 35 kerrostalokaksion vuotuista energiankulutusta. Paneelin kuukausivuokra on 4,30 euroa. Paneelin tuotto hyvitetään asiakkaan laskulta kerran kuukaudessa. Kuukausitasolla yhden paneelin tuottama taloudellinen hyöty on noin yhden euron verran. 
 
- Oman aurinkopaneelin vuokraaminen on helppo tapa hankkia paikallista ja ympäristöystävällisesti tuotettua energiaa.  Yhden aurinkopaneelin vuosituotto vastaa esimerkiksi astianpesukoneen keskimääräistä vuotuista kulutusta. Aurinkovoima on tätä päivää ja tulevaisuutta, ja niin näkevät myös asiakkaamme juuri tekemämme asiakasraatikyselyn perusteella. Asiakkaamme odottavat energiayhtiöiden jatkossakin panostavan aurinkovoiman kehittämiseen, sanoo Turku Energian kuluttajamyynnin päällikkö Katri Kronström
 
Ensisijaisesti paneelien vuokraamista on tarjottu paneeleita jonottaville asiakkaille. Loput varaamatta jääneet paneelit ovat Turku Energian Sähkönmyynnin kuluttaja-asiakkaiden vuokrattavissa helmikuun 10. päivästä lähtien Turku Energian verkkosivuilla osoitteessa: www.turkuenergia.fi/kupittaanaurinkovoimala. 
 
Tuotanto painottuu vuodenaikavaihteluista johtuen pääosin kesäajalle. Turku Energian verkkosivuilta voi osoitteessa www.turkuenergia.fi/kupittaanaurinkovoimala seurata paneelien tuottamaa energiaa. Tiedot päivittyvät vuorokauden viiveellä sivuille. 
 
Turku Energian tavoitteena on, että puolet sen myymästä sähköstä ja lämmöstä on tuotettu uusiutuvilla tai päästöttömillä energianlähteillä vuoteen 2020 mennessä.

Yhteyshenkilöt

Katri Kronström