Turku Energialle lisää tuulivoimaa

Turku Energian tuulivoiman vuosituotanto kasvaa osakkuusyhtiönsä, Suomen Hyötytuuli Oy:n, tekemän kaupan kautta. Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut wpd europe BmbH:lta Kalajoella sijaitsevan wpd Jokelan tuulipuisto Oy:n. Turku Energian tuulisähkön vuosituotanto kasvaa Jokelan tuulipuiston myötä yli 10 prosenttia 120 gigawattituntiin (GWh).

16.8.2018

Jokelan tuulipuisto sijaitsee Kalajoella ja koostuu kahdestatoista 3 MW:n voimalasta ja se on tuottanut sähköä vuodesta 2015. Lue lisää Suomen Hyötytuuli Oy:n tiedotteesta.

Turku Energia aloittaa Jokelan tuulipuiston tuotanto-osuutensa myynnin arviolta lokakuussa 2018.

- Kasvatamme strategiamme mukaisesti uusiutuvaa ja päästötöntä energiantuotantoamme. Tuulivoima on tärkeä osa uusiutuvan ja kestävän energiantuotantomme palettia. Nyt hankkimamme tuulivoima riittää esimerkiksi noin 1000 sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutuksen kattamiseen, sanoo toimitusjohtaja Timo Honkanen Turku Energiasta.

Tuulivoima on kuulunut Turku Energian energialähteisiin vuodesta 1998 lähtien. Turku Energian tavoitteena on, että yli 50 prosenttia sen myymästä lämmöstä ja sähköstä on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä vuoteen 2020 mennessä.

Yhteyshenkilöt

Timo Honkanen
Toimitusjohtaja