Aurajoki Oy:n kuumasinkityslaitokset kysyntäjoustomarkkinoille yhteistyössä Turku Energian kanssa

Turku Energia ja Aurajoki Oy ovat solmineet sopimuksen Aurajoki Oy:n neljällä paikkakunnalla toimivan kuumasinkityslaitoksen tehon tarjoamisesta kysyntäjoustomarkkinoille. Kaupankäynti Aurajoki Oy:n osalta Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridin markkinoille käynnistettiin syyskuussa. Kysyntäjouston avulla sähkönkulutusta sopeutetaan sähkömarkkinoiden ja sähköjärjestelmän kulloisenkin tilanteen mukaiseksi.

20.9.2018
Turku Energia toimii yhteistyössä teknisenä toteuttajana ja kaupankävijänä Fingridin suuntaan. Kysyntäjoustomarkkinoille osallistuvilta vaaditaan vähintään 1 megawatin (MW) tehoa sekä joustomahdollisuutta energiankäytön osalta.
 
– Kulutuksen vähentäminen on merkittävä tapa vähentää ympäristövaikutuksia sen sijaan, että jatkuvasti lisättäisiin tuotantokapasiteettia. Kysyntäjoustomarkkinoiden avulla eri tahojen on mahdollista osallistua sähkön kulutuksen ja tuotannon tasapainon turvaamiseen. Samalla he tekevät ympäristöteon vähentämällä ajoittain kulutustaan. Markkinoilta saatava korvaus on hyvin kannustava, sanoo tuotepäällikkö Kimmo Kuusinen Turku Energiasta.
 
Aurajoki Oy:n kysyntäjoustosopimuksen piirissä on neljä Aurajoki Oy:n toimipaikkaa: Aura, Lievestuore, Pirkkala ja Mikkeli, joista saadaan riittävä teho kysyntäjoustomarkkinalle. Kysyntäjoustotilanteessa sähköteho pudotetaan alas korkeintaan 15 minuutiksi, jonka jälkeen teho palautuu automaattisesti takaisin normaaliksi.  Kysyntäjousto on tässä tapauksessa niin nopea, ettei sillä ole vaikutusta kuumasinkityslaitosten tuotantoon.  
 
– Suomen johtavana kuumasinkitsijänä kysyntäjousto soveltuu täydellisesti arvoihimme. Uskomme, että pitkän tähtäimen kannattavuus vaatii taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristövastuun huomioonottamista ja tuotteidemme sekä palveluidemme elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset otetaan huomioon, siten että käytössä olevat prosessit kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän, kertoo tuotantojohtaja Tommi Pynnönen Aurajoki Oy:stä.

Yhteyshenkilöt

Kimmo Kuusinen
Tuotepäällikkö
050 5573 673etunimi.sukunimi@turkuenergia.fi