Turku Energian ja Finnwindin mittava aurinkopaneelihanke valmistumassa Aitiopaikan katolle

Turku Energia toimittaa yhteistyössä Finnwind Oy:n kanssa Turun Ylioppilaskyläsäätiön rakennuttamaan uudiskohteeseen, Aitiopaikkaan, nimellisteholtaan 165 kWp:n aurinkovoimalan. Tämä vastaa noin 40 omakotitalon aurinkovoimalaa ja vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 30 tonnia vuodessa. Kohde valmistuu syksyn aikana.

12.10.2018

Rakennuksen katolle asennetaan pilareille yhteensä 515 aurinkopaneelia, jotka tuottavat energiaa noin 30 vuotta.

- Tämä hanke osoittaa sen, että keskelle kaupunkia on mahdollista tehdä kestäviä ja laajoja energiaratkaisuja. Aurinkoenergia on ympäristöystävällinen ja uusiutuva energiamuoto ja meille Turku Energiassa merkittävä keino edistää ilmastoystävällistä energiantuotantoa. On ollut hienoa olla mukana toteuttamassa tätä hanketta, toteaa tuotepäällikkö Kimmo Kuusinen Turku Energiasta.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö hyödyntää Aitiopaikassa energiatehokkaita ratkaisuja. Kohteeseen asennettavien aurinkopaneelien vuosittainen tuotanto ylittää rakennuksen oman tarpeen. Ylijäämä syötetään naapurikiinteistöjen käyttöön.

- Aitiopaikan aurinkopaneelihanke on säätiölle merkittävä askel kestävän kehityksen suuntaan ja tässä  mittaluokassa ensimmäinen. Hanke on edennyt suunnittelu- ja rakennusvaiheessa erinomaisesti, joten Ylioppilaskyläsäätiö suunnittelee hankkivansa aurinkopaneeleita Turku Energian kanssa myös jatkossakin, kertoo TYS:n kiinteistöinsinööri Joonas Rantala.

Finnwind toteuttaa aurinkovoimalan pilarijärjestelmällä, joka takaa paremman vuosituoton verrattuna perinteiseen painolliseen kattoasennukseen. Pilarijärjestelmä mahdollistaa myös helpommat katon huoltotyöt voimalan elinkaaren aikana.

- Aitiopaikka on hieno ja mielenkiintoinen uudiskohde ja referenssi meille Turussa. On ollut ilo toteuttaa tämä yhteistyössä TYS:n ja Turku Energian kanssa ja toivomme sekä myös uskomme, että vastaavanlaisia hankkeita tulee jatkossakin. Aitiopaikan katolla on tehokas, tyylikäs ja hyvin suunniteltu ja toteutettu aurinkovoimala. Kiitos siitä kuuluu kaikille hankkeessa mukana olleille toimijoille, toteaa Juha Pölönen Finnwindiltä.

Aitiopaikan viereen asennetaan infotaulu, josta voi seurata aurinkopaneelien tuottamaa energiaa reaaliaikaisesti.

Yhteyshenkilöt

Kimmo Kuusinen
Tuotepäällikkö
050 5573 673etunimi.sukunimi@turkuenergia.fi