Turku Energia ja Vaso laajentavat energiakumppanuuttaan – Vasolle sähköautojen latausasemia Turku Energialta

Turku Energia ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy Vaso ovat laajentaneet energiakumppanuuttaan. Vaso hankkii jatkossa Turku Energialta uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön ja kaukolämmön lisäksi myös sähköautojen latausasemia. Ensimmäiset latausasemat asennetaan kevään ja kesän aikana.

23.5.2019

Vaso on tehnyt päätöksen hankkia sähköautojen latausasemia Turku Energialta. Latausasemia asennetaan kevään ja kesän aikana kolmeen Vason perusparannettavaan kiinteistöön Turussa yhteensä 12 kappaletta, joissa on yhteensä 23 latauspistettä. Seuraavat asennukset tulevat Kaarinaan kuluvan vuoden lopulla ja Naantalin Luonnonmaalle ensi vuonna.  Laitteet toimittaa Satmatic, ja ne toimivat eParking-taustapalvelulla, jonka avulla sähköautoilija voi etäohjauksella laittaa latauksen päälle tai pois päältä mobiilisovelluksen- tai internet-selaimen avulla.

– Turku Energian tavoitteena on palvella asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti energia-asioissa ja olemmekin iloisia tästä laajentuneesta yhteistyöstä Vason kanssa. Vasolla on esimerkilliset tavoitteet hiilidioksidipäästöjensä alentamiseksi, ja olemme mielellämme auttamassa heitä tämän tavoitteen saavuttamisessa. Yritykset ja kuluttajat haluavat nyt tehdä konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi, ja olemmekin vastanneet asiakkaidemme kysyntään tuotteiden ja palveluiden muodossa, sanoo myyntijohtaja Harri Salo Turku Energiasta.

Vason kiinteistöjen käyttämä kaukolämpö varmennetaan jatkossa uusiutuvilla energianlähteillä tuotetuksi Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelulla. Vuodesta 2018 Vason kiinteistöjen kaukolämmön aiheuttamat hiilidioksidipäästöt laskevat 5000 tonniaVaso on tehnyt pitkään töitä kiinteistöjensä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

– Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen vaatii tekoja. Tunnetusti asumisesta aiheutuu 30 % yksittäisen kansalaisen hiilidioksidipäästöistä. Vasossa on juuri tehty sillä rintamalla konkreettinen teko. Hiilidioksidipäästöttömän kiinteistösähkön ja uusiutuvilla energiatuotantolähteillä tuotettu kaukolämmön myötä Vason asukkaat voivat kokea tekevänsä konkreettista työtä ilmastonmuutosta torjuen. Haluamme mahdollistaa myös asukkaidemme siirtymisen sähköiseen liikenteeseen lisäämällä sähköautojen latauspisteitä kiinteistöihimme, sanoo toimitusjohtaja Pekka Peltomäki Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy Vasosta.

Yhteyshenkilöt

Harri Salo
Myyntijohtaja