Meyer Turun telakalle rakennettu aurinkovoimala otettiin käyttöön

Turku Energian ja Finnwind Oy:n Meyer Turun telakalle toimittama aurinkovoimala otettiin käyttöön syyskuun puolivälissä. Voimalan tuottama sähkön määrä vastaa lähes 200 kerrostaloasunnon vuotuista sähköntarvetta ja vähentää yli 100 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa. Voimala koostuu yhteensä 1 584 aurinkopaneelista.

25.9.2019

Voimala toteutettiin PPA-mallilla eli Turku Energia omistaa järjestelmän ja myy sen tuottaman sähkön Meyer Turun telakalle. Aurinkovoimalan tuottoa seurataan ja ennustetaan aina 48 tuntia eteenpäin energianhallintajärjestelmällä.

– Niin kuluttaja-asiakkaat kuin yritysasiakkaatkin ovat erittäin kiinnostuneita aurinkoenergiasta ja omista voimaloista. Tämä Meyer Turun telakalle tehty hanke osoittaa, miten isot teollisuusyritykset voivat hyödyntää omia kiinteistöjään ympäristöystävällisen energian tuottamisessa ja näin ollen vähentää myös omaa hiilijalanjälkeään, Turku Energian tuotepäällikkö Kimmo Kuusinen toteaa.

Aurinkovoiman käyttäminen vahvistaa Meyerin ympäristöohjelman tavoitteita. Telakan mittavissa investointihankkeissa huomioidaan erityisesti energiatehokkaat ratkaisut.

– Aurinkovoimalan sijoittaminen hallimme katolle on meille varsin luonteva asia. Rakennamme maailman ympäristöystävällisimpiä risteilylaivoja, joten haluamme panostaa myös tuotantomme ympäristöystävällisyyteen, Meyer Turun varatoimitusjohtaja Tapani Pulli kertoo.

Meyer Turun telakalle tulevan voimalan tiedot pähkinänkuoressa:

  • Paneeleja 1584 kpl
  • Voimalan pinta-ala lähes 4000 m2
  • Yksittäisen paneelin teho 345 Wp
  • Paneelien teho yhteensä 546.5 kWp
  • Inverttereitä 8 kpl, joista kukin teholtaan 60 kW. Teho yhteensä 480 kW.
  • Arvioitu vuosittainen sähköntuotanto 483 MWh

Yhteyshenkilöt

Kimmo Kuusinen
Tuotepäällikkö
050 5573 673etunimi.sukunimi@turkuenergia.fi