fbpx
09.05.2017

Kupittaan aurinkovoimalan laajennus on valmis – vuokraa oma paikkasi auringosta!

Laajensimme  Kupittaalla sijaitsevaa aurinkovoimalaamme sadalla paneelilla. Laajennustyöt valmistuivat toukokuun alussa, ja nyt kaikki voimalan 350 paneelia ovat tuotantokäytössä. Voimala sijaitsee Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n katolla Kupittaalla. Niiden yhteenlaskettu vuosituotanto on 87 500 kWh. Paneelit ovat vuokrattavissa Turku Energian Sähkönmyynnin kuluttaja-asiakkaille. Vuokraa oma paneelisi verkkosivuiltamme osoitteesta: www.turkuenergia.fi/kupittaanaurinkovoimala. 
Yhden paneelin vuotuinen energiantuotto on noin 250 kWh ja se vastaa vuositasolla kerrostalokaksion kulutuksesta noin kymmentä prosenttia. Koko aurinkovoimalan tuotto vastaa noin 35 kerrostalokaksion vuotuista energiankulutusta. Paneelin kuukausivuokra on 4,30 euroa. Paneelin tuotto hyvitetään asiakkaan laskulta kerran kuukaudessa. Kuukausitasolla yhden paneelin tuottama taloudellinen hyöty on noin yhden euron verran.
Tuotanto painottuu vuodenaikavaihteluista johtuen pääosin kesäajalle. Turku Energian verkkosivuilta voi osoitteessa www.turkuenergia.fi/kupittaanaurinkovoimala seurata paneelien tuottamaa energiaa. Tiedot päivittyvät vuorokauden viiveellä sivuille.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.