Miten pääsen EnergiaOnlineen ja mitä voin tehdä siellä?

Kuka voi rekisteröityä EnergiaOnline-käyttäjäksi?

Voit rekisteröityä EnergiaOnline-palvelujen käyttäjäksi, jos sinulla on voimassa oleva sähkö- tai lämpösopimus Turku Energian kanssa.

Miten rekisteröidyn palveluun?

Siirry EnergiaOnlinen etusivulle. Klikkaa ”Rekisteröidy”-painiketta. Rekisteröidy palveluun pankkitunnuksillasi.

Turku Energian kuluttaja-asiakkaana ja yritysasiakkaana rekisteröidyt palveluun verkkopankkitunnuksillasi. Yritysasiakkaana käytät joko yrityksen verkkopankkitunnuksia tai omia henkilökohtaisia pankkitunnuksiasi.

Rekisteröitymisen yhteydessä voit määrittää itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Miten kirjaudun palveluun?

Onnistuneen rekisteröitymisen jälkeen voit kirjautua EnergiaOnlineen määrittämälläsi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Kuluttaja-asiakkaana voit aina kirjautua palveluun myös tunnistautumalla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Siirry EnergiaOnlinen etusivulle. Kirjoita ”Kirjaudu palveluun” -otsikon alla oleviin kenttiin käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja klikkaa painiketta ”Kirjaudu”. Jos haluat kirjautua pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen, klikkaa ”Siirry tunnistautumaan”-nappia.

Mitä palveluja EnergiaOnlinessa on?

EnergiaOnline-palvelun käyttäjänä voit hoitaa sopimuksiisi liittyviä asioita mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Tällä hetkellä käytössäsi ovat seuraavat palvelut:

• Energiankäytön ja kustannusten seuranta
• Omien yhteystietojen ja palveluvalintojen ylläpito
• Sähkösopimusten perustietojen selailu
• Laskujen selailu
• Uuden sähkösopimuksen tekeminen
• Muuttoilmoituksen tekeminen
• Yhteydenotot asiakaspalveluumme

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.