Palveluhinnasto
1.5.2021 alkaen

Palveluhinnastossa esitetään Turku Energia Sähköverkot Oy:n sähköntoimitukseen liittyvät palvelumaksut. Hinnaston ulkopuoliset palvelut sopimuksen mukaan.

Sähköntoimituksen aloitukseen liittyvät kytkentämaksut

Edellyttäen, että kytkennän turvallisuus on varmistettu klo 15 mennessä. Myöhemmin ilmoitettu kytkennän turvallisuus siirtää sähköjen kytkemisen seuraavalle arkipäivälle.

€, alv. 0 % €, alv. 24 %
 kytkentä seuraavalle päivälle, tilattu arkipäivänä  maksuton maksuton
 kytkentä samana päivänä  50,00 62,00

Lasku- ja asiakirjamaksut

 €, alv. 0 % €, alv. 24 %
Asiakkaan pyynnöstä tehty ylimääräinen lasku, joka poikkeaa normaalista laskutusrytmistä 7,50 9,30
Asiakirjamaksu (todistukset, laskukopiot yms.) 7,50 9,30
Asiakirjamaksu tuntityönä (€/h) 52,50 65,10

Mittarin tarkastukset

€, alv. 0 % €, alv. 24 %
Asiakkaan pyynnöstä käyttöpaikalla tehty mittarin tarkastus, kun mittari tarkastuksessa osoittautuu toimivan oikein 60,00 74,40
Asiakkaan pyynnöstä palveluntarjoajalla tehty mittarin tarkastus, kun mittari tarkastuksessa osoittautuu toimivan oikein 200,00 248,00

Asentajan käynti

€, alv. 0 % €, alv. 24 %
Asentajan turha käynti, asentaja ei pääse tekemään työtään asiakkaasta johtuvasta syystä 40,00 49,60

Energianeuvonta

€, alv. 0 % €, alv. 24 %
Energianeuvojan kotikäynti 40,00 49,60

Laskujen maksamisen viivästyminen

€, alv. 0 % €, alv. 24 %
Sähkön katkaisu 50,00
Sähkön katkaisu (palvelumaksu sähkönmyyjälle) 50,00 62,00
Sähkön jälleenkytkentä samana arkipäivänä (ma–pe). Kytkentä edellyttää, että maksu tapahtuu ja kytkennästä sovitaan klo 12 mennessä. Muussa tapauksessa kytkentä suoritetaan seuraavana arkipäivänä. 50,00 62,00
Perintäkäynti 50,00 62,00

Maksumuistutusten ja muiden maksuvaatimusten sekä katkaisuilmoitusten lähettämisen hoitaa Turku Energian toimeksiannosta Ropo Capital. Maksumuistutuksen lähettämisestä peritään perintälain mukainen muistutuskulu. Muista perintätoimista perittävät kulut laskuttaa Ropo Capital kulloinkin voimassa olevan hinnastonsa mukaisesti.

Hinnat voimassa toistaiseksi.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.