Sähkömittarin vaihto

Mittarin vaihto on hyvin yksinkertainen toimenpide. Mittarin vaihdosta aiheutuu lyhyt sähkökatko. Yhden mittarin vaihtaminen kestään noin 10–15 minuuttia.

Ilmoitamme vaihtoajan etukäteen, jotta voit valmistautua sähkökatkoon. Jos olet esimerkiksi terveyssyistä riippuvainen jatkuvasta sähkönsaannista, ota asennusilmoituksen saatuasi yhteyttä ohjeiden mukaan.

Jos sähkömittarisi sijaitsee sisällä huoneistossasi, ehdotamme sinulle asennusaikaa. Jos aika ei sovi sinulle, vaihda se asennusaikaehdotuksessa olevien ohjeiden mukaan. Jos taas ehdotettu aika sopii sinulle, muistathan vahvistaa se ohjeiden mukaan.

Jos ehdottamamme ajankohta ei sovi, toimi asennuskirjeessä olevien ohjeiden mukaan ottamalla yhteyttä asennusyhtiön ajanvarauspalveluun.

oranssinvalkoiseen takkiin pukeutunut henkilö poimii sähkölaitteita

Jos asut pientalossa

Jos mittarillesi on vapaa pääsy, saat kirjeen, jossa kerrotaan asennuksen ajankohta noin 2–3 viikkoa ennen vaihtoa. Jos aika ei jostain syystä sovi sinulle, kirjeestä löydät ohjeet uuden ajan sopimiseksi.

Jos taas mittarillesi ei ole vapaata pääsyä, saat kirjeen, jossa on ehdotus asennusajankohdasta. Jos aika ei sovi sinulle, vaihda se asennusaikaehdotuksessa olevien ohjeiden mukaan. Jos taas ehdotettu aika käy sinulle, vahvista se ohjeiden mukaan.

Jos asut kerros- tai rivitalossa

Jos sähkömittarit sijaitsevat taloyhtiön yhteisissä tiloissa: Kerrostaloyhtiöissä ilmoitamme mittarin vaihtoajankohdan taloyhtiön ilmoitustaululla muutamaa päivää ennen vaihtoa, jotta osaat varautua katkokseen. Rivitaloyhtiössä taas jaamme tiedotteen jokaiseen postilaatikkoon.

Kun mittari sijaitsee kiinteistön yhteisissä tiloissa, ei asentaja käy sisällä asunnossasi.

Jos sähkömittari sijaitsee omissa tiloissasi, saat kirjeen vaihtoajankohdasta noin 2–3 viikkoa ennen vaihtoa. Kirjeessä on ehdotus vaihtoajankohdasta ja ohjeet vaihtoajan vahvistamiseksi tai muuttamiseksi. Muistathan vahvistaa tai vaihtaa ehdotetun ajan.

Asentaja ei siis tule asuntoosi omilla avaimilla, vaan toivomme, että olet paikalla, kun mittari vaihdetaan. Jos et vahvista tai muuta vaihtoajankohtaa, pyrimme sopimaan asuntoon pääsystä huoltoyhtiön tai isännöitsijän kanssa.

Yritysasiakkaat

Sovimme mittarinvaihtoajasta kirjeitse aina etukäteen yritysten kanssa – oli sähkömittareille vapaa pääsy tai ei. Näin takaamme, että yritystoiminnallesi aiheutuu mahdollisimman pieni häiriö vaihdosta.