fbpx

Ilmoita kaukolämpö-
verkon viasta.

Ilmoita kaukolämpöverkon viasta – näistä tunnistat vian

Koska kaukolämpöä siirretään paikasta toiseen maan alla kulkevien putkien välityksellä, ei vesivuotoja ole aina helppo huomata. On kui­ten­kin muu­ta­mia kei­no­ja, joi­den avul­la ku­ka ta­han­sa ohi­kul­ki­ja voi saa­da vi­hiä vuo­dosta.

Jos teet alla esiteltyjä havaintoja, pyydämme ilmoittamaan niistä joko päivystysnumeroomme 0800 02001 tai alla olevalla lomakkeella. Jos viankorjaustarve on kiireellinen tai uhkaa turvallisuutta, soita. Lomakkeet käsitellään mahdollisimman pian niiden saapumisen jälkeen. Kiitos avustasi!

Vihreäksi värjäytynyt vesi tai maasto

Jos huomaat maaston, luonnonveden, lumen tai hanaveden värjäytyneen vihreäksi, on kyseessä todennäköisesti kaukolämpövuoto. Turun kaukolämpöverkoston veteen on lisätty väriainetta, joka värjää veden kelta-vihreäksi. Väriaine on hajuton, myrkytön ja terveydelle vaaraton eikä aiheuta ympäristölle vahinkoa.

Voimakas höyryn muodostuminen

On tavallista, että kaukolämpöverkoston tuuletusputkista nousee höyryä – erityisesti kovilla pakkasilla. Jos kuitenkin huomaat tutussa paikassa poikkeuksellisen voimakasta höyryn muodostumista, voi se olla merkki vuodosta. Tuuletusputket ovat eri puolilla kaupunkia näkyviä metallisia, noin metrin korkuisia tolppia. Uusimpien tolppien päässä on metallinen pallo.

Lumisessa maassa on sulanut alue

Jos huomaat talvella lumettoman ja jäättömän kohdan muuten lumisessa paikassa, voi kyseessä olla kaukolämpövuoto. Kaukolämpövesi on niin kuumaa, että se sulattaa maan vuotokohdassa.

kaukolampo_sulanut-maa_72dpi_1920x1280

Lähetä ilmoitus kaukolämpöverkon viasta

  • Jos et tiedä tarkkaa osoitetta, kuvaile sijainti mahdollisimman tarkasti. Voit myös liittää tähän karttalinkin.
  • Pudota tiedostot tähän tai
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • :
  • Kiitos oikeasta havainnosta

    Jos havaintosi osui oikeaan, lähetämme sinulle kiitoksena kaksi leffalippua. Pyydämme siksi jättämään myös alla olevat tiedot.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.