Energiaroast esittää: Sinut on haastettu!

Sinut on haastettu!

Minkä muutoksen olisit valmis tekemään arjessasi kestävämmän huomisen puolesta? Haastoimme tehtävään viisi tunnettua turkulaista, jotka puolestaan heittivät oman haasteensa sinulle. Tee valitsemasi vastuullisuusteko ja osallistu arvontaan!

Osallistuminen on simppeliä:

  • Katso viisi lyhyttä Energiaroast-jaksoa tästä
  • Valitse haaste, johon aiot tarttua
  • Täytä osallistumislomake

Arvomme osallistujien kesken viisi Turku-aiheista palkintoa. Arvontaan osallistuvat kaikki vastauksensa 30.6.2022 mennessä lähettäneet.

Onnea arvontaan – ja kiitos. Kestävämpi huominen tehdään nimittäin yhdessä.

Arvonnan säännöt ›

Ideoita edistämään kivempaa arkea ja parempaa huomista.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.