Tee ympäristöystävällinen Louna Vehreä -sähkösopimus

Ekologinen Louna Vehreä sopii jokaiselle vihreän energian ystävälle. Louna Vehreä seuraa pohjoismaista tukkumarkkinahintaa. Sähkösi on aina oikean hintaista eivätkä satunnaiset hintapiikit näy sähkölaskussasi.

Saat puhtaan energiaomantunnon lisäksi kymmeniä asiakasetuja!

Turku Energia Sähköverkot Oy:n jakeluverkon alueella Louna Vehreä -sähkösopimus on toimitusvelvollinen sähkötuotteemme.

i


Tee ympäristöystävällinen sähkösopimus

Voit myös solmia sähkösopimuksen puhelimitse asiakaspalvelussamme 02 262 8111

Uusissa sopimuksissa on tarjolla vain yleissähkö ja yösähkö. Voit valita yleissähkön, vaikka sinulla olisi aikaisemmin ollut yösähkö. Valitse tällöin EnergiaOnlinessa sopimusta tehdessäsi mittaustavaksi yleissähkö.

Jos tarvitset sähkösopimuksen voimaan saman päivän aikana, ota yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme.

Louna Vehreä -sähkösopimuksen hinta laskee merkittävästi 1.10.2023 alkaen

Hinnoittelujakson aikana sähköntuotannossa käytettävien polttoaineiden kuten maakaasun ja kivihiilen hinnat olivat pienessä laskussa vaisumpien talousnäkymien sekä lauhana toteutuneen Euroopan talvikauden johdosta. Euroopan maakaasuvarastoja on päästy täydentämään ensi talvikautta varten varsin hyvästä lähtötilanteesta. Pohjoismaissa alkukesä toteutui varsin korkeapainevoittoisena ja kuivana. Kesän aikana säänkuva muuttui ja se on toteutunut pidempään varsin matalapainevoittoisena ja väliin myös tuulisena, mikä on laskenut selvästi spot- ja johdannaishintatasoja. Suomessa Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen kaupallisen käytön alkaminen on parantanut selvästi Suomen energiaomavaraisuutta ja tämä seurauksena Suomen aluehinnan ja johdannaishintojen kehitys ovat maltillistuneet.

Tulevalla hintajaksolla 1.10.2023 alkaen Louna Vehreä -sähkösopimuksen yleissähkön energiahinta laskee noin 25 %, yösähkön päiväenergian hinta noin 22 % ja yösähkön yöenergian hinta noin 18 % verrattuna 1.4.2023 ajankohtaan.

Hinnat 1.10.2023 alkaen 

Yleissähkö
Perusmaksu 3,98 €/kk
Energia 14,95 snt/kWh
alv 24 %

Yösähkö
Perusmaksu 4,78 €/kk
Päiväenergia 15,85 snt/kWh
Yöenergia 13,65 snt/kWh
alv 24 %

Hinnat voimassa toistaiseksi.

Ilmastoystävällistä sähköä

Puhdas energiaomatunto
Sopimuksen sähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa. Se tuotetaan ympäristöystävällisesti tuulienergialla, vesivoimalla sekä biomassalla. Valitsemalla Tuulitakuu-palvelun saat sähkösi 100 % tuulienergiana.

 

Sähkönmyyntiehdot
Tähän sopimukseen sovelletaan kulloinkin voimassa olevia Turku Energian sähkönmyyntiehtoja. Tutustu myös ajantasaiseen palveluhinnastoon.

Sopimus on voimassa toistaiseksi
Sopimuksen voi halutessaan irtisanoa 14 vrk irtisanomisajalla. Sopimuksen hinta päivitetään markkinatilanteen mukaan, vähintään kaksi kertaa vuodessa. Hinnan muutoksista ilmoitetaan osoitteellisessa Valopilkku-asiakaslehdessä. Tulevat hinnat näet myös EnergiaOnline-palvelussamme noin kuukautta ennen hinnanmuutosta.

Kulutusmäärä max. 60 000 kWh
Kuluttaja-asiakkaan sähkösopimuksen vuosittainen energiamäärä voi olla enintään 60 000 kWh. Mikäli kuluttaja-asiakkaan vuosikulutus ylittää edellä mainitun määrän, sopimus vaihdetaan kulutusmäärää paremmin vastaavalle tuotteelle. Jos olet yritysasiakas, katso sähkösopimukset yrityksille.

Hanki ilmastofiksu sähkösopimus

  • Sopimus on helppo tehdä

  • Sähkösi on tuotettu uusiutuvalla energialla

  • Saat puhtaan energiaomantunnon

  • Saat monipuoliset asiakasedut

Puhdas energiaomatunto logo

Vähennämme päästöjä

Istutimme yhteistyössä Turun kaupungin kanssa 5000 puuta. Metsityshanke kasvattaa hiilinielua ja tukee luonnon monimuotoisuutta.

Rakennamme älykästä energiatulevaisuutta

Teemme jatkuvaa työtä uusien älykkäiden energiaratkaisujen hyväksi. Viemme eteenpäin mm. aurinkoenergiahankkeita ja sähköisen liikenteen käyttöä.

Lisäpalvelut

Ekotakuu Extra

Sähkösi tuotetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Voit kuitenkin tehdä vielä ylimääräisen ympäristöteon tilaamalla Ekotakuu Extra -palvelun. Kohdistamme palvelulla kerättyjä varoja Luonnonperintösäätiön kautta metsien suojeluun Varsinais-Suomen alueella.

Palvelun hinta on 0,50 €/kk, joka laskutetaan sähkölaskusi yhteydessä. Saat palvelun käyttöösi sähkösopimusta tehdessäsi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Ekotakuu Extra -palvelu on voimassa toistaiseksi ja seuraa sähkösopimuksen voimassaoloa.

Tuulitakuu

Tuulitakuu-palvelun avulla varmistat, että sähkösi on puhdasta tuulivoimaa. Tilaamalla lisämaksullisen Tuulitakuu-palvelun hankimme käyttämäsi sähkön kokonaan tuulivoimalaitokselta.

Palvelun hinta on 0,50 €/kk, joka laskutetaan sähkölaskusi yhteydessä. Saat palvelun käyttöösi sähkösopimusta tehdessäsi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Asiakkaanamme saat lukuisia kanta-asiakasetuja

Kanta-asiakkaanamme saat käyttöösi kymmeniä erilaisia etuja muun muassa ravintoloihin, teattereihin, autokauppoihin, sisustusliikkeisiin ja harrastuspaikkoihin.

Eturinki

Hanki kotimaiset aurinkopaneelit ilman asennushuolia

Sähköauton latauspiste kotiin? Onnistuu.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.