Ekotakuu – lämmitystä kotitalouksille hiilineutraalisti

Haluatko pitää hiilijalanjälkesi kurissa? Ekotakuu Lämpö -palvelullamme saat 100 % uusiutuvaa kaukolämpöä, jolla voit nollata hiilidioksidipäästösi lämmitysenergian osalta.

pari ihmistä seisoo vierekkäin metsässä
Ekotakuu Lämpö

Lue alempaa, miten hankit Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun kaukolämpösopimukseen!

Ekotakuu Sähkö

Ekotakuu Sähköstä saat lisää tietoa sähkösopimusten yhteydessä.

Miksi ottaisin lämpösopimukseeni Ekotakuun?
  • Ekotakuu-asiakkaana olet mukana luomassa ympäristöystävällistä ja kestävää tulevaisuutta. Voit jopa nollata kotisi hiilidioksidipäästöt lämmitysenergian osalta.

  • Ekotakuu Lämpö kuuluu Energiaviraston ylläpitämään lämmön ja jäähdytyksen alkuperätakuujärjestelmään. Alkuperätakuu on sähköinen sertifikaatti, jolla viranomainen varmistaa, että ostamasi kaukolämpö on tuotettu juuri siitä energialähteestä, josta lämmön myyjä on sen ilmoittanut tuotettavan. Palvelulla siis takamme, että kuluttamasi kaukolämpö on varmasti tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä.

  • Halutessasi sinulle voidaan toimittaa Ekotakuu-diplomi.

Miten Ekotakuu toimii?
  • Takaamme, että Ekotakuu Lämpö -palvelun valinneen asiakkaan ostama kaukolämpö on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä.

  • Lisäksi Turku Energia ohjaa säännöllisesti osan Ekotakuu Lämpö -palvelun varoista Luonnonperintösäätiölle paikallisten metsien suojeluun.

  • Ekotakuu sopii sekä voimassaoleviin että uusiin kaukolämpösopimuksiin. Tilaus on mahdollista aloittaa myös takautuvasti kuluvan kalenterivuoden alusta. Sopimus on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Palvelu tulee lisäpalvelurivinä kaukolämpölaskuun.

Missä uusiutuvaa lämpöä ja jäähdytystä tuotetaan?

Kaukolämpö

Uusiutuvaa kaukolämpöä tuotetaan esimerkiksi Naantalin monipolttoainevoimalaitoksessa, Orikedon biolämpölaitoksessa, Kakolan lämpöpumpuilla ja Luolavuoren pellettilämpölaitoksessa.

Uusiutuvaa energiaa alusta loppuun

Lämmön tuotannossa ja siirrossa käytetty sähköenergia on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.

Vuonna 2022 Turun seudun kaukolämmöstä lähes 80 % oli tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä.

Mitä Ekotakuu maksaa?
  • Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun hinta on 1,24 €/MWh (alv. 24 %). Hinta lisätään voimassa olevaan kaukolämmön energiahinnan kausihintaan.

Tilaa Ekotakuu lämpösopimukseesi

Tilaan seuraavan palvelun: *
Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.