Myy ylimääräinen aurinkosähkösi

Aurinkopaneelien tuottaman ylijäämäsähkön tai muun oman sähköntuotannon myyminen

Voit tuottaa sähköä omaan tarpeeseesi aurinko-, tuuli tai biolaitoksella. Kun oma tuotantolaitoksesi on kytketty sähköverkkoon, voit käyttää kodissasi rinnakkain sekä sähköyhtiöltä ostettua sähköä että omaa tuotantoasi.

Kun tuotat enemmän sähköä kuin kulutat, siirtyy ylijäämä sähköverkkoon muiden käytettäväksi. Tämän ylijäämäsähkön voit myydä meille.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tee kanssamme MinunSähkö-sopimus!

Nainen nojaa aurinkopaneeliin.

MinunSähkö-sopimus pientuottajalle

Tavoitteenamme on edistää hajautettua energiantuotantoa ja lisätä uusiutuvien energialähteiden määrää tuotannossamme. Ostamme siis mielellämme myös mikro- ja pientuotantolaitoksessasi tuotettua sähköä, joka jää yli omasta käytöstäsi. Tee kanssamme MinunSähkö-sopimus!

Saat parhaan edun tuotannostasi, kun pystyt käyttämään suurimman osan tuottamastasi sähköstä itse. Silloin oma sähköntuotantosi korvaa sähkön hinnan lisäksi myös sähkön jakelumaksun ja sähköveron osuudet.

 • MinunSähkö-sopimus on mikro- tai pientuotantolaitoksen myyntisopimus sähkönmyyjän eli Turku Energian kanssa.
 • Verkkoon tuotettu sähköenergia hyvitetään asiakkaalle normaalin sähkölaskun yhteydessä, kun pientuotannon sopimus on tehty ja tuotantolaitoksen nimellisteho jää alle 100 kVA.
 • Alle 100 kVA:n nimellistehoisille tuotantolaitoksille maksamme sähkön pientuotannosta kuukausittain jälkikäteen Nord Poolin Suomen hinta-alueen Spot-hinnan vähennettynä välityspalkkiollamme 0,30 snt/kWh, alv 0 %. Mikäli mikro- tai pientuottaja on alv-velvollinen, ostohintaan lisätään alv 24 %. Kuukausimaksu on 0 €/kk.
 • Yli 100 kVA nimellistehoisten tuotantolaitosten ostosopimuksesta neuvottelemme tapauskohtaisesti.

Edellytyksiä MinunSähkö-sopimuksen tekoon

 • Ylijäämäsähkön ostamisesta tehdään erillinen sopimus.
 • Tuotantolaitoksesi on kytketty jakeluverkkoon missä päin Suomea tahansa.
 • Käyttöpaikassasi on oltava tuntimittauslaitteisto, jolla on mahdollista mitata verkosta otettu ja verkkoon tuotettu sähkön määrä.
 • Käyttöpaikassa tulee olla voimassa Turku Energian sähkön myyntisopimus.
 • Verkkoyhtiösi on kyettävä lähettämään meille tieto verkkoon siirretyn sähkön määrästä tunnin tarkkuudella.
Lähikuva aurinkopaneeleista.

Pientuotantolaitoksessa tuotetun sähkön verotus

 • Mikro- ja pienvoimalaitokset, joiden nimellisteho on alle 100 kilovolttiampeeria (kVA), on vapautettu tuotannon sähköverosta.
 • Yli 100 kilovolttiampeerin nimellistehoinen voimalaitos pysyy verotuksen ulkopuolella, jos sen kalenterivuodessa tuottaman sähkön määrä on enintään 800 000 kilowattituntia (kWh). Tällaisesta tuotantolaitoksesta tehdään koko vuodelta yksi veroilmoitus.
 • Tämän lisäksi alle 10 000 euron vuosimyynti on vapautettu arvonlisäverosta, jollei pientuottaja ole muilla perusteilla arvonlisäverovelvollinen.
 • Verotuksellisesti mikrovoimalaitosten ja pienvoimalaitosten kategoriaan pääsevien voimalaitosten itse käyttämä ja suoraan kulutukseen siirtämä sähkö on verotonta. Myös sähkön siirto verkkoon on näille voimalaitoksille verotonta.
 • Kun tuottamasi sähkö siirretään eteenpäin, perii verkonhaltija normaalin sähköveron sähkön käyttäneeltä asiakkaalta.

Harkitsetko sähkön pientuotannon aloittamista?

Selvitä ensin alueesi jakeluverkkoyhtiön vaatimukset.

Hanki kotimaiset aurinkopaneelit Turku Energialta helposti ja luotettavasti

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.