fbpx

Jo puolet kaukolämmöstä on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.

Kaukolämmön tuotanto ja alkuperä

Teemme työtä sen eteen, että uusiutuva ja hiilidioksidivapaa energianhankinta ja -tuotanto kasvaa. Tavoitteemme on lisätä uusiutuvien energialähteiden osuus 80 %:iin lämpöenergian hankinnassamme vuoteen 2021 loppuun mennessä.

Kaukolämmön alkuperä

Kaukolämpö tuotetaan pääosin Naantalin voimalaitoksessa, Orikedon biolämpökeskuksessa ja Kakolan lämpöpumppulaitoksessa. Huippukuorman aikaan talvipakkasilla sekä perustuotantolaitosten häiriötilanteissa kaukolämpöä tuotetaan näiden lisäksi pelletti- ja öljykäyttöisiä lämpökeskuksilla. Lisäksi Turku Energia hankkii biopolttoaineilla ja hukkalämmöillä tuotettua lämpöä yhteistyökumppaneilta ja asiakkailtaan noin 5 % koko kaukolämmön tarpeesta.

Tutustu uusiutuviin energialähteisiimme.

Tutustu tuotantolaitoksiimme.

Energianhankinta

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2021 loppuun mennessä 80 % hankkimastamme sähköstä ja lämmöstä tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä. Toteutamme tavoitteen saavuttamiseksi useita konsernin strategiaan ja ympäristöohjelmaan kirjattuja hankkeita. Kehitämme energianhankintaamme omien huippu- ja varavoimalaitosten sekä osakkuusyhtiöidemme kautta.

Suurin vaikutus uusiutuvan energian määrään ja päästöjen vähenemiseen oli loppuvuodesta 2017 valmistuneella Naantalin uudella monipolttoainevoimalaitoksella (Turun Seudun Energiantuotanto Oy).

Lisätietoa koko konsernia koskevista ympäristöasioista löydät ympäristöohjelmastamme.

Hankinta ja ominaispäästöt

Uusiutuvan energian osuuden kasvaessa kaukolämmön ja jäähdytyksen päästöt vähenevät koko ajan. Vuonna 2020 kaukolämmön ominaispäästöt Turun seudulla olivat 71 kgCO2/MWh ja alustava arvio vuoden 2021 päästöistä on noin 70 kgCO2/MWh myytyä energiaa kohden. Ota yhteyttä, niin annamme arvion myös tulevien vuosien ominaspäästöistä!

Lämmön hankinnan polttoaineet 2020

Uusiutuvien energialähteiden osuus vuonna 2020 oli 79,6 %.

Energiatehokkuussopimukset

Olemme sitoutuneet Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksiin. Lue lisää aiheesta täällä.

ETS-logo-fin-h

Ota yhteyttä

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.