Kaukolämpö – kestävin valinta.

Liity kaukolämpöön

Kaukolämmitys on Turun seudun ylivoimaisesti yleisin lämmitysmuoto ja
jo yli 200 000 ihmistä asuu kaukolämmitetyssä talossa. Tee kaikkien kannalta helppo ja ympäristöä säästävä valinta valitsemalla kaukolämmöllä lämpiävä koti.

Kaukolämmön etuja ovat ekologisuus, toimitusvarmuus, hinta ja helppous

Energian- ja ympäristönsäästöä toteutetaan tehokkaimmin, kun lämpöä ja sähköä tuotetaan yhtä aikaa. Yhteistuotannolla säästetään kolmannes polttoaineesta ja samalla tehdään myös vähäpäästöistä kaukolämpösähköä. Näin torjutaan tehokkaasti ilmaston lämpenemistä.

Kaukolämpö tulee kotiin tuotuna joka hetki ja se ei lopu koskaan kesken. Asiakkaan tiloissa tarvittavat laitteet ovat yksinkertaisia, toimintavarmoja ja pitkäikäisiä.

Valitsemalla kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen teet varmasti ympäristön kannalta parhaan valinnan

Kaukolämpöverkko mahdollistaa asiakkaille monipuoliset tuotantomuodot ja mukaan voidaan ottaa joustavasti ympäristöä säästävät ja tehokkaat sekä viimeisintä tekniikkaa hyväksi käyttävät ratkaisut.

Vuonna 2019 kaukolämmön ominaispäästöt olivat 144 kgCO2/MWh myytyä energiaa kohden. Päästöt vähenivät 29 % vuoteen 2018 verrattuna. Uusiutuvien polttoaineiden osuus oli 61,3 % vuonna 2019. Kaikki Turku Energian kaukolämmön tuotannossa ja siirrossa käytetty sähköenergia on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla. Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelulla voit päivittää kaukolämpösopimuksen myös kokonaan uusiutuvaksi!

Alustavan arvion mukaan vuoden 2020 ominaispäästöt Turun seudulla ovat noin 41 kgCO2/MWh myytyä energiaa kohden.

Kaukojäähdytyksen ominaispäästöt ovat 0 kgCO2/MWh myytyä energiaa kohden eli täysin päästötöntä. Yli 80 % kaukojäädytyksestä tuotetaan Kakolan lämpöpumppulaitoksessa hyödyntämällä puhdistetun jäteveden hukkaenergiaa. Myös kaikki kaukojäähdytyksen siirrossa käytetty sähköenergia on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla.

Kaukolämpö on lähilämpöä

Kaukolämpöä saadaan pääosin Naantalin lämpöä ja sähköä yhtä aikaa tuottavasta voimalaitoksesta, Orikedon biolämpökeskuksesta ja Kakolan jäteveden puhdistamon hukkalämpöä hyödyntävästä lämpöpumppulaitoksesta sekä omista ja yhteistyökumppaneiden lämpökeskuksista.

Turku Energia muuttaa kaikkea tuotantoa uusiutuviin polttoaineisiin nopeinta vauhtia Suomessa. Vuoteen 2020 mennessä jo noin 70 % kaukolämmöstä tuotetaan uusituvilla polttoaineilla ja kivihiilen osuus tuotannosta on enää 10 %. Kehitys ei lopu tähän vaan uudet ratkaisut mahdollistavat jo nyt sen, että lähes kaikki kaukolämpö tuotetaan tulevaisuudessa uusiutuvilla tuotantomuodoilla. Olemme sitoutuneet tekemään Turusta hiilineutraalin vuoteen 2029 mennessä.

Ekotakuu Lämpö – 100 % uusiutuvaa kaukolämpöä

Mikäli haluat varmistaa, että kaukolämpösi on tuotettu uusiutuvilla polttoaineilla, voit toteuttaa sen Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelulla. Tällöin takaamme, että juuri sinun kaukolämpösi on tuotettu 100 % uusiutuvasti. Uusiutuvaa kaukolämpöä tuotetaan esimerkiksi Naantalin monipolttoainevoimalaitoksessa, Orikedon biolämpölaitoksessa, Kakolan lämpöpumpuilla ja Luolavuoren pellettilämpölaitoksessa.

Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun hinta on 1,24 €/MWh (alv. 24 %), joka lisätään voimassa olevaan kaukolämmön energiahinnan kausihintaan. Sopimus on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Ekotakuu Lämpö sopii sekä voimassaoleviin että uusiin kaukolämpösopimuksiin. Ulkoinen todentaja sertifioi Ekotakuu Lämmön vuosittain. Vuoden 2019 sertifikaatin löydät Turku Energian sertifikaateista.

Tilaa Ekotakuu Lämpö jo tänään lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lampopalvelut@turkuenergia.fi tai täyttämällä oheinen lomake!

 

Päiväkohtainen uusiutuvien osuus kaukolämmön tuotannossa

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä kehen tahansa asiantuntijaamme!

Kaukolämmön ABC

Hyvin toimivat sekä oikein säädetyt kaukolämpölaitteet säästävät lämpöä, rahaa ja ympäristöä. Kaukolämmön ABC -oppaaseen on koottu energiansäästöön ja kaukolämpölaitteiden käyttöön liittyviä ohjeita. Oppaasta löytyy ohjeita myös kaukolämpölaitteiden tarkastus- ja huoltotoimenpiteille.

Tutustu oppaaseen tästä!

 

Kaukolämmön tuotantoteho

Ota meihin yhteyttä!

Jari Kairama

Lämpöpalvelupäällikkö
puh. 02 2628 172
jari.kairama@turkuenergia.fi

Jari vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen sopimuksista, liittymistä ja mittauksista. Hän vastaa myös asiakaslaitetarkastuksista ja teknisestä asiakaspalvelusta.

Mika Karbinin henkilökuva.

Mika Karbin

Tuotepäällikkö

puh. 02 2628 408
mika.karbin@turkuenergia.fi
LinkedIn

Mika vastaa erikoiskohteiden lämmitys-, jäähdytys- ja höyryratkaisujen myynnistä, kehittämisestä ja toteutuksesta. Hän osaa kertoa esimerkiksi erilaisista lämpöpumppuihin perustuvista ratkaisuista sekä perinteisten lämmitystapojen ja uusien ratkaisujen yhdistelmistä.

Tommy Rönnqvistin henkilökuva

Tommy Rönnqvist

Avainasiakaspäällikkö

puh. 02 2628 633
tommy.ronnqvist@turkuenergia.fi
LinkedIn

Tommy vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän vastaa taloyhtiöille ja yrityksille tarjottavista lämmitys- ja jäähdytysratkaisuita. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.

Susanna Tuominen

Avainasiakaspäällikkö

puh. 040 774 3200
susanna.tuominen@turkuenergia.fi
LinkedIn

Susanna vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.

Lotta Lyytikäisen henkilökuva.

Lotta Lyytikäinen

Tuoteryhmäpäällikkö

puh. 02 2628 420
lotta.lyytikainen@turkuenergia.fi
LinkedIn

Lotta vastaa uusien palvelujen, tuotteiden ja ratkaisujen myynnistä ja markkinoinnista sekä liiketoiminnan kehityksestä.

Jarkko Välimäki

Avainasiakaspäällikkö,
sertifioitu sähkökauppias

puh. 02 2628 293
jarkko.valimaki@turkuenergia.fi

Jarkko vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.