Kaukolämpö – kestävin valinta.

Liity kaukolämpöön

Kaukolämmitys on Turun seudun ylivoimaisesti yleisin lämmitysmuoto ja
jo yli 200 000 ihmistä asuu kaukolämmitetyssä talossa. Tee kaikkien kannalta helppo ja ympäristöä säästävä valinta valitsemalla kaukolämmöllä lämpiävä koti.

Kaukolämmön etuja ovat ekologisuus, toimitusvarmuus, hinta ja helppous

Energian- ja ympäristönsäästöä toteutetaan tehokkaimmin, kun lämpöä ja sähköä tuotetaan yhtä aikaa. Yhteistuotannolla säästetään kolmannes polttoaineesta ja samalla tehdään myös vähäpäästöistä kaukolämpösähköä. Näin torjutaan tehokkaasti ilmaston lämpenemistä.

Kaukolämpö tulee kotiin tuotuna joka hetki ja se ei lopu koskaan kesken. Asiakkaan tiloissa tarvittavat laitteet ovat yksinkertaisia, toimintavarmoja ja pitkäikäisiä.

Valitsemalla kaukolämmön teet varmasti ympäristön kannalta parhaan valinnan

Kaukolämpöverkko mahdollistaa asiakkaille monipuoliset tuotantomuodot ja mukaan voidaan ottaa joustavasti ympäristöä säästävät ja tehokkaat sekä viimeisintä tekniikkaa hyväksi käyttävät ratkaisut.

Kaukolämpö on lähilämpöä

Kaukolämpöä saadaan pääosin Naantalin lämpöä ja sähköä yhtä aikaa tuottavasta voimalaitoksesta, Orikedon biolämpökeskuksesta ja Kakolan jäteveden puhdistamon hukkalämpöä hyödyntävästä lämpöpumppulaitoksesta sekä lämpökeskuksista.

Turku Energia muuttaa kaikkea tuotantoa uusiutuviin polttoaineisiin nopeinta vauhtia Suomessa. Vuoteen 2020 mennessä jo yli 50 % kaukolämmöstä tuotetaan uusituvilla polttoaineilla. Kehitys ei lopu tähän vaan uudet ratkaisut mahdollistavat jo nyt sen, että lähes kaikki kaukolämpö tuotetaan tulevaisuudessa päästöttömästi.

Kaukolämmön ABC

Hyvin toimivat sekä oikein säädetyt kaukolämpölaitteet säästävät lämpöä, rahaa ja ympäristöä. Kaukolämmön ABC -oppaaseen on koottu energiansäästöön ja kaukolämpölaitteiden käyttöön liittyviä ohjeita. Oppaasta löytyy ohjeita myös kaukolämpölaitteiden tarkastus- ja huoltotoimenpiteille.

Tutustu oppaaseen tästä!

 

yli 0 %

Vuonna 2020 kaukolämmöstä tuotetaan puolet uusiutuvilla polttoaineilla

Ota meihin yhteyttä!

Mika Karbin

Tuotepäällikkö
puh. 02 2628 408
mika.karbin@turkuenergia.fi
LinkedIn

Mika vastaa erikoiskohteiden lämmitys-, jäähdytys- ja höyryratkaisujen myynnistä ja toteutuksesta. Hän osaa kertoa esimerkiksi erilaisista lämpöpumppuihin perustuvista ratkaisuista sekä perinteisten lämmitystapojen ja uusien ratkaisujen yhdistelmistä. Myös tuotekehitys ja markkinointi kuuluvat Mikan tehtäviin.

Jarkko Välimäki

Avainasiakaspäällikkö,
sertifioitu sähkökauppias

puh. 02 2628 293
etunimi.sukunimi@turkuenergia.fi

Jarkko vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.

Jari Kairama

Lämpöpalvelupäällikkö
puh. 02 2628 172
jari.kairama@turkuenergia.fi

Jari vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen sopimuksista, liittymistä ja mittauksista. Hän vastaa myös asiakaslaitetarkastuksista ja teknisestä asiakaspalvelusta.

Lotta Lyytikäinen

Projektipäällikkö
puh. 02 2628 420
lotta.lyytikainen@turkuenergia.fi
LinkedIn

Lotta vastaa uusien palvelujen, tuotteiden ja ratkaisujen myynnistä ja markkinoinnista sekä valittujen kohteiden avainasiakasyhteistyöstä.