Suurjännitelinja maakaapeloidaan Pakkarista Patterinhakaan

Turku Energia Sähköverkot Oy maakaapeloi suurjännitelinjan Pakkarista Patterinhakaan. Suurikokoinen sähkönjakeluratkaisu viedään maan alle pääasiassa Herttuankulman alueen ja Turku Energian tontin rakentamisen mahdollistamiseksi. Myös muut pienemmät kaavahankkeet hyötyvät ratkaisusta. Hanke valmistuu alkuvuonna 2019.

Alueen asukkaita tiedotetaan mahdollisista liikennejärjestelyistä sekä muista hankkeen aikaisista poikkeustilanteista erikseen ja työn etenemistä voi seurata myös tällä verkkosivulla. Tiedot päivitetty viimeksi 5.12.2018.

Maakaapelointihanke kartalla

Karttapiirros on suuntaa antava.

Työn eteneminen

Ajankohta Työ Vaikutusten laajuus
Kesä-syyskuu Maanrakennustyöt, kaapelireitin rakentaminen. Työ etenee Patterinhaasta Pakkariin.
Kesäkuu Uuden päätepylvään pohjatyöt Patterinhaassa valmistuneet. Ei vaikutusta liikenteelle.
Juhana Herttuan puistokadulla maanrakennustyöt käynnissä. Yksi ajokaista (Pansiontieltä kohti satamaa) on suljettu työmaan kohdalla, mutta liikenne pääsee kulkemaan. Ei huomattavaa vaikutusta liikenteelle.
Lokakuu Kaapelien asennus. Viikoilla 40–41 Juhana Herttuan puistokadulla sekä Juhana Herttuan puistokadun ja Pansiontien risteysalueella on liikennejärjestelyjä. Ajoittaista haittaa liikenteelle.
Marraskuu Kojeiston muutostyöt Pakkarin sähköasemalla. Uuden päätepylvään pystytys Patterinhaassa. Jatkojen ja päätteiden asennus.
Marras-joulukuu 110 kV -ilmajohdon ja pylväiden purku. Mahdolliset maanrakennuksen viimeistelyt. Merkittävää haittaa liikenteelle. Asiasta tiedotettu erikseen.
Joulukuu Uusi 110 kV kaapeli on otettu käyttöön viikon 48 lopussa. Viimeistelytyöt Pakkarin sähköasemalla valmistuvat viikon 50 lopussa.

110 kV ilmajohto ja pylväät on purettu ja kuljetettu pois viikon 49 loppuun mennessä.

Pylväiden perustukset puretaan viikon 50 loppuun mennessä.

Tammikuu Viimeistely- ja purkutöitä. Ei huomattavaa vaikutusta liikenteelle.

 

Kuvia suurjännitelinjasta

Lataa painokelpoinen kuva klikkaamalla, kuva aukeaa isompana.

Kuvalähde: Turku Energia

Marraskuussa kulku- ja liikennejärjestelyjä

Hanke etenee marraskuussa vaiheeseen, jossa suurjännitelinjan ilmajohdot ja pylväät puretaan. Purkutöiden vuoksi alueella tehdään poikkeuksellisia kulku- ja liikennejärjestelyjä. Pahoittelemme järjestelyistä aiheutuvaa haittaa.

Aikataulut ovat arvioita ja työ saattaa valmistua nopeammin. Työnaikaiset järjestelyt puretaan välittömästi, kun se on mahdollista. Töitä tehdään pääsääntöisesti klo 7–17. Mahdolliset aikataulumuutokset päivitetään tälle sivulle.

 

Päivitys 21.11.

Hanke on ilmajohtojen purun osalta valmis. Kulku- ja liikennejärjestelyt palautuvat normaaliksi keskiviikon 21.11.2018 aikana.

Ajankohta Työ

Maanantai–keskiviikko
12.–13/14.11.2018 välinen yö

 • Pansiontien ja Juhana Herttuan puistokadun risteysalue: Kääntyminen Pansiontieltä estetään ja liikenne ohjataan Nosturinkadun kautta sataman suuntaan.
 • Pansiontien, Latokarinkadun ja Nosturinkadun välinen osuus: Turun keskustan suuntaan menevä ajorata suljetaan kokonaan ja Naantalin suuntaan menevä ajorata muutetaan kaksisuuntaiseksi.

Keskiviikko–torstai
14.–15.11.2018
(Aikataulu aikaistui, aik. 15.–16.11.)

 • Nosturinkatu: Liikenne pysäytetään johtimien alaslaskun ja poiskelauksen ajaksi.

Maanantai–tiistai
19.–20.11.2018

 • Puutarhakatu: Läpiajokielto välillä Ratavahdinrinne–Malminkatu. Liikenne pysäytetään johtimien alaslaskun ja poiskelauksen ajaksi.

Keskiviikko 21.11.2018
(Aikataulu aikaistui, aik. 21.–22.11.)

 • Amiraalistonkatu ja
  Malminkatu:
  Liikenne pysäytetään johtimien alaslaskun ja poiskelauksen ajaksi.
 • Mittarinkatu:
  • Liikenne pysäytetään johtimien alaslaskun ja poiskelauksen ajaksi.
  • Pysäköinti kielletty Mittarinkadun varrella.
  • Autoliikenne taloyhtiöiden parkkipaikoilta kadulle on rajoitettua.
  • Amiraalistonkadun suunnasta katsottuna oikeanpuoleinen jalkakäytävä on suurimman osan ajasta jalankulkuliikenteen käytössä.
  • Paikalla liikenteenohjaus.
 • Sisäänkäyntejä ja kulkuväyliä valvotaan johtimien alaslaskun ja poiskelauksen aikana.

 

Henkilökohtaista palvelua – kuten sinulle sopii.