Energiamerkintä

Kun ostat uutta, muista energiamerkinnät A:sta G:hen

Energiamerkintä auttaa valitsemaan hyvän ja energiatehokkaan laitteen

Vanhaa kodin sähkölaitetta ei kannata vaihtaa, jos laitteen kulutus on vielä järkevällä tasolla ja se toimii muutenkin hyvin. Kun uuden laitteen hankinta on järkevää, suosi parhailla energiamerkeillä varustettuja laitteita. Mieti kuitenkin etukäteen minkälaiseen tarpeeseen olet laitetta hankkimassa ja mitä ominaisuuksia arvostat.

Energiamerkinnän löydät mm. kylmäsäilytyslaitteista, pyykin- ja astianpesukoneista, lampuista ja uuneista sekä monesta muusta laitteesta.

Vihreällä nuolella merkityt laitteet ovat energiankulutukseltaan parhaimmistoa. Laitteen energiatehokkuusluokka ilmoitetaan A:sta G:hen ja joissakin laiteryhmissä on myös A+, A++ ja A+++ -luokat käytössä. Energian kulutuksen lisäksi merkissä on tietoa laitteen muistakin ominaisuuksista. Esimerkiksi pölynimurista löytyy tieto äänentasosta (dB), poistoilman pölyjäämistä ja imurin puhdistustehosta sekä kovalta lattialta että matolta asteikolla A - G. Monen muunkin laitteen energiamerkissä tieto käytön aikaisesta äänentasosta.

Merkissä ilmoitettu energiankulutus on mitattu standardin mukaisissa laboratorio-olosuhteissa ja kulutusta verrataan muihin vastaaviin ja saman kokoisiin laitteisiin. Kannattaa muistaa, että laitteesi todellinen kulutus riippuu aina myös siitä, miten laitetta käytät ja jollakin laitteilla esim. jääkaapilla myös sijoituspaikka voi nostaa kulutusta.

Henkilökohtaista palvelua – kuten sinulle sopii.