Sähkösopimuksissa on nyt valinnanvaraa

Pyykinpesu.
20.2.2023

Sähkön markkinahinta oli poikkeuksellisen korkea viime vuoden loppupuoliskolla. Nyt markkinatilanteen rauhoittumisen myötä kuluttajille on pitkästä aikaa tarjolla muutakin kuin pelkkää pörssisähköä.

Vuoden vaihteen jälkeinen lauha, kosteampi ja tuulinen sää sekä huomattava säästö energian kulutuksessa ovat laskeneet markkinahintaa merkittävästi. Pörssisähkön hinta on jonain tunteina painunut hyvin lähelle nollatasoa. Uusien tuulivoimapuistojen sekä Olkiluoto 3 -ydinvoimalan käyttöönoton myötä Suomesta on tulossa jopa energian nettoviejä.

Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset

Olemme ottaneet uudelleen tarjolle toistaiseksi voimassa olevat Louna Vehreä- ja Louna Helppo -sähkösopimukset. Sähkön markkinahinnan lasku on mahdollistanut myös molempien sopimusten hintatason merkittävän laskun uudelle hintajaksolle 1.4.2023 alkaen. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimussuhde sopii sinulle, joka haluat markkinahintaa maltillisesti seuraavan kiinteähintaisen sopimuksen.

Määräaikaiset sähkösopimukset

Näillä näkymin sähkön markkinahinnan odotetaan laskevan myös seuraavana vuonna. Geopoliittinen tilanne on tosin arvaamaton, ja sen muutoksia ei pysty ennakoimaan. Markkinahinnan laskuodotusten myötä perinteiset kahden vuoden määräaikaiset sähkösopimukset eivät enää kiinnosta, ellei niiden hintataso putoa hyvin alhaiselle tasolle. Tästä syystä olemme tuoneet tarjolle myös uudet, 12 kuukauden pituiset määräaikaiset Louna Lähi- ja Louna Vesi -sähkösopimukset. Ne turvaavat vakaan ja kiinteän hintatason vuodeksi, minkä jälkeen voi mahdollisesti onnistua tekemään uuden ja vielä edullisemman määräaikaisen sopimuksen - tai sitten ei. Määräaikainen sähkösopimussuhde sopii sinulle, joka haluat unohtaa kaiken sähköön liittyvän vuodeksi tai kahdeksi. Sopimuksen hinta määräytyy aina sopimuksen tekohetkellä ja pysyy turvallisen kiinteänä koko sopimuskauden.

Pörssisähkösopimukset

Energiakriisin aikana sähkön tuntihinnat olivat ennätyksellisen korkeita, ja moni pörssisähkön asiakas menetti yöunensa. Kriisin jälkimainingeissa taas yhä suurempi osa kuluttajista vannoo pörssisähkön nimeen markkinahintatason roiman laskun jälkeen. Sähkön pörssihintaa tunneittain seuraava Louna Tunti -sähkösopimus onkin ollut poikkeuksellisen suosittu viime aikoina. Pörssisähkösuhde sopii sinulle, joka olet innostunut sähköstä. Silloin sinun kannattaa hakea säästöä sähkölaskuun seuraamalla aktiivisesti sähkön markkinahinnan kehitystä ja kohdentaa sähkön kulutuksesi edullisille tunneille.

Mikä sopimustyyppi sopii sinulle parhaiten?

Tällä hetkellä sähkösopimuksissa on mistä valita. Moni pohtii, tehdäkö sopimus nyt vai odotellako vielä halvempia hintoja. Varmaa on, että uusiutuvan energian tuotannon lisääntyessä sähkön hintavaihtelut ovat tulleet jäädäkseen. Sähkön kysyntä myös kasvaa jatkuvasti yhteiskunnan sähköistyessä yhä vauhdikkaammin. Millaisen sähkösuhteen sinä valitset?

Tästä linkistä voit tutustua sähkösopimusvalikoimaamme ja päivän hintoihin.