Energia-ala sitoutuu luonnon monimuotoisuuden suojeluun
Energia-ala on merkittävässä roolissa ilmastonmuutoksen torjunnassa ja ala haluaa edistää luonnon monimuotoisuutta.
Energia-ala on merkittävässä roolissa ilmastonmuutoksen torjunnassa ja ala haluaa edistää luonnon monimuotoisuutta.
Aloitin työt Turku Energian sähkönhankinnassa kesällä 2017, eli viisi vuotta sitten. Sähkömarkkina toimi silloinkin samalla tavalla kuin nykyään.
Olen viime aikoina vastannut usein kysymyksiin siitä, miten Turku Energia on varautunut, jos meille tulisi joku kriisi tai poikkeustilanne päälle. Turku Energia on varautunut erilaisiin kriiseihin suunnitelmallisesti ja säännöllisesti niitä harjoitellen.
Turku Energian pitkäjänteinen panostaminen uusiutuviin energiamuotoihin kantaa hedelmää.
Lokakuussa 2021 tehdyssä kaukolämmön asiakastyytyväisyystutkimuksessa sijoituimme Suomen kärkijoukkoon.
Valtakunnallisella energiansäästöviikolla on jälleen hyvä herätä tarkastelemaan oman lähipiirin ja työympäristön energiankäyttötapoja.
Pariisin ilmastokokouksessa maailman valtiot päättivät pyrkiä yhdessä rajoittamaan maapallon lämpenemisen 1,5 asteeseen.
Pariisin ilmastokokouksessa maailman valtiot päättivät pyrkiä yhdessä rajoittamaan maapallon lämpenemisen 1,5 asteeseen.
Turkulainen, tiesitkö, että oma sähköverkkoyhtiösi kuuluu valtakunnan edullisimpien joukkoon? Näin kertoo taas tuorein Energiaviraston ylläpitämä sähkönsiirron tyyppikäyttäjien hinnoittelutilasto.
Olen vetreä 120-vuotias. Olen ihmisten luoma yhtiö. Minut luotiin tekemään työtä ja kantamaan vastuuta, mitä teen ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä – ja pidän työstäni.
Energiayhtiöiden asiakastyytyväisyystutkimusten mukaan asiakasta kiinnostaa hinta, toimitusvarmuus, ympäristöasiat ja paikallisuus. Miten olemme onnistuneet näissä asioissa?
Kiinteistöjen omistajat pohtivat energiaan liittyviä investointeja ja niiden kannattavuutta ja puntaroivat eri vaihtoehtoja. Hyvin usein erilaisissa kannattavuuslaskelmissa tehdään olettamia, joilla voidaan vaikuttaa lopputulokseen merkittävästi.
Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.
Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.
Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.