Uusiutuva energia

Sähkömarkkinakatsaus 17.11.2020

Alkusyksystä pohjoismainen systeemihintataso toipui hieman kuivemman sään vuoksi kesän ennätysalhaisilta tasoilta.

Lue lisää...
Kaukolämpö on entistä uusiutuvampaa

Miksi kaukolämpö? 10 hyvää syytä pysyä kaukolämmössä

Kaukolämmitys on Turun seudun ylivoimaisesti yleisin lämmitysmuoto, ja jo yli 200 000 ihmistä asuu kaukolämmitetyssä kodissa. Kaukolämpö on myös ympäristöystävällinen valinta ja 100-prosenttisesti palvelutuote. Kokosimme 10 hyvää syytä, miksi kaukolämpö on hyvä valinta myös tulevaisuudessa. Kaukolämpö on palvelua Lämpöyhtiö huolehtii lämmön toimittamisesta kiinteistöön ympäri vuorokauden. Lisäksi se myös opastaa asiakasta laitteiden käytössä, seuraa järjestelmän toimintaa […]

Lue lisää...

Tankki täyteen vihreää sähköä

Tiesitkö, että sähköauto kompensoi tuotantopäästönsä jo muutamassa vuodessa?

Lue lisää...
Marja Aaltosen kuva.

Viileänä helteelläkin

– Olen ollut sataprosenttisen tyytyväinen kaukojäähdytykseen. Se on ihanan huomaamaton ja toimintavarma. Vuosikymmenen hellekesänäkään ei tarvinnut kärvistellä kuumaassa asunnossa, toteaa Turussa Loft-tehtaalla asuva Marja Aaltonen.

Lue lisää...

Sähkömarkkinakatsaus 13.08.2020

Pohjoismainen vesitilanne on historiallisen hyvä, sillä alkuvuosi oli hyvin sateinen, poikkeuksellisen lämmin ja hyvin tuulinen.

Lue lisää...

Uusiutuvaa energiaa tuulesta, vedestä ja metsistä

Turku Energia tarjoaa kuluttajille jatkossa vain uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä.

Lue lisää...

Sähkön hinnalla on monta tekijää

Energian hinta liikehtii olosuhteiden aallokossa. Pohjoismaissa kilowattitunnin arvo riippuu ennen kaikkea säätilasta, energiantuotannon rakenteesta ja yleisestä markkinatilanteesta.

Lue lisää...

Sähkönsiirron perusmaksut palaavat ennalleen

Perusmaksut palaavat vanhoihin hintoihin 1.10. alkaen.

Lue lisää...

Puhdas höyry on iso juttu

Artukaisiin vuonna 2018 valmistuneessa höyrykeskuksessa tuotetaan täysin ekologista höyryä.

Lue lisää...
Poika katsoo sinua suurennuslasin läpi.

Kaukolämpö – 100-prosenttisesti palvelutuote

Kaukolämpö on ratkaisu, joka tarjoaa kaiken, mitä lämmitykseltä haluat: ympäristöystävällisyyden, toimitusvarmuuden, helppouden ja kilpailukykyisen hinnan.

Lue lisää...

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.