Kerro sähkösi
tarina.

energiaomatunto_rgb

Lähellä tuotettua sähköä, jolla on tarina.

Luo lisäarvoa toiminnallesi sähköllä, jolla on tarina. Yrityksesi sähkö voidaan tuottaa historiallisella saarella Itämerellä tai yli 100-vuotiaalla vesivoimalaitoksella!

Räätälöimme toiveidesi mukaan vihreää energianhankintaa aivan tietyiltä, nimetyiltä energian pientuottajilta. Nyt voit hankkia yrityksesi sähkön tuotettuna merituulivoimalla Kemiönsaaressa tai vesivoimalla Salossa. Tällöin voit viestiä asikkaillesi yrityksesi vihreistä ja lähituottajien toimintaa tukevista valinnoista. Sekä tuulesta että vedestä kerätty energia on täysin päästötöntä.

Tutustu tarinalliseen sähköön alempana ja ota yhteyttä yritysmyyntiimme!

Merituulivoimaa Kemiönsaaresta

Högsåran tuulipuisto, Kemiönsaari

Högsåran saaressa, korkealla kallioiden yllä keskellä Kemiönsaaren Hiittisten saaristoa, halkovat ilmaa kolmen jättiläisen siivet. Tuulivoimalat ovat nimeltään Flora, Frej ja Ilo. Nimet on annettu muinoin saarella maatöissä puurtaneiden työhevosten mukaan.

Täyteen tehoonsa nämä 60 metriä korkeat myllyt pääsevät, kun tuulta on 12 metriä sekunnissa. Kukin myllyistä tuottaa sähköä vuodessa noin 300–400 kotitalouden tarpeen verran, yhteensä 14 GWh.

Kemiönsaaren kunnassa sijaitsevalle saarelle on lossiyhteys ja siellä asuu vakituisesti ympäri vuoden n. 45 asukasta. Högsåran tuulipuisto aloitti sähköntuotannon vuonna 2007.  Tuulipuiston omistaa Via Wind Oy, joka kuuluu Hafmex Group -nimiseen konserniin. Via Wind on saanut aikoinaan investointitukea uuden tekniikan käyttöönottoon, mutta toimii tällä hetkellä täysin ilman valtion tukea.

Tuulivoima on puhdasta ja turvallista

Tuulivoima ei tuota päästöjä ilmaan, maahan tai veteen.

Tuulivoima parantaa Suomen energiaomavaraisuutta ja pienentää energiantuontilaskua.

Tuulivoima tuo kunnille investointeja, verotuloja ja imagohyötyä, avaten samalla mahdollisuuksia alueen elinkeinoelämälle.

Tuulivoima työllistää eri alojen ammattilaisia. Suomessa tehdään hankekehityksen lisäksi paljon komponenttivalmistusta ja vientiä.

Lähde: Tuulivoimayhdistys

039_Högsåran avajaiset_150608_72_1920px
lossirannasta_72_1920x1280
Högsåra lounaasta_72_1920x1280
lapa ja voimala_72_1920x1280

Vesivoimaa Salon Kiskonjoelta

Kiskonjoen vesivoimalaitos, Salo

Kuohuva Kiskonjoki mutkittelee Salon harjualueilta metsien, järvien ja viljelymaisemien läpi Saaristomereen. Salon Perniössä, aivan Kosken ruukin vieressä seisoo jykevä punatiilinen rakennus, josta erkaantuu jokea hallitseva pato.

Kiskonjoen vesivoimalaitos on ollut toiminnassa jo reilun vuosisadan ajan. Voimalaitoksen tarina sai alkunsa kun Albert von Julin nuorempi kiinnostui sähköntuotannosta ollessaan nuorena vuori-insinöörinä Yhdysvalloissa. Hänen perustamansa voimalaitos valmistui vuonna 1909. Se on Suomen vanhimpia, ellei jopa vanhin, yhtäjaksoisesti toiminut sähköä tuottava vesivoimalaitos.

Pato on turvallinen kaloille ja muille joessa liikkuville eläimille, sillä ainoastaan vesi kulkee sen läpi. Vesivoimalan viereen rakennetaan vuosina 2019–2020 kalatie, jonka kautta kalat pystyvät ohittamaan padon.

Vuosikymmenten kuluessa rakennuksen perinteikäs ulkonäkö on pysynyt lähes ennallaan. Voimalaitoksen omistaa nykyisin Vuorilinnan Voima Oy. Uudistetun koneistonsa avulla se tuottaa edelleen tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti sähköä vuorokauden ympäri. Vesivoimalaitoksen vuosituotanto on 2,5 GWh.

Vesivoima on uusiutuva ja päästötön energiamuoto

Vesivoima on kotimainen, uusiutuva ja päästötön energiamuoto.

Vesivoima on merkittävin uusiutuva sähköntuotantomuoto Suomessa.

Vesivoimalla on muun muassa se etu, että vettä voidaan varastoida suuriin varastoaltaisiin ja sitä voidaan käyttää sähkönkulutuksen ollessa huipussaan.

Laitosten toimiluvat edellyttävät, että kalakannoista ja muusta vesiympäristöstä huolehditaan.

Lähde: Energiateollisuus

IMG_0127_kiskonjoki_72_1920x1280
IMG_0095_vuorilinna_72_1920x1280
5992_RJ_vuorilinna_72_1920x1280
IMG_0182_vuorilinna_72_1920x1280

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä yritysmyyntiimme!

Mitä puhdas
energiaomatunto
sinulle merkitsee?