Pysäköinnin etähallintajärjestelmä eParking – yrityksille

Latauslaitteemme toimivat eParking-palvelussa

Käytä ja hallinnoi parkkipaikkojasi yhden järjestelmän avulla! Pysäköinnin etähallintajärjestelmä eParking on kotimainen järjestelmä, jolla voidaan etäohjata mobiilisovelluksen tai internet-selaimen kautta:

  • sähköautojen latausta
  • autojen lämmitystä
  • käyttäjä- tai laitekohtaista sähköenergian kulutuksen mittausta
Käsi pitelee kännykkää, jonka ruudulla näkyy parkkipaikkasovellus.

Vihreämpää asumista Vasolla

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy hankkii Turku Energialta sähköautojen latausasemia perusparannettaviin taloihin. Järjestelmä toimii eParking-taustapalvelulla.

eParking hoitaa sähköauton latauksen laskutuksen ja pysäköinnin hallinnan automaattisesti

Etähallintajärjestelmän monista ominaisuuksista voidaan koota kattava kokonaisuus erilaisiin pysäköintiympäristöihin.

Palvelu helpottaa esimerkiksi isännöitsijän työtä, kun energialaskutus hoituu automaattisesti. Kulutustietojen avulla voidaan luotettavasti veloittaa sähköautojen lataukseen kulutettu energia toteutuneen käytön mukaisesti.

eParkingin käyttöönotto pähkinänkuoressa

  1. Rekisteröidy palveluun
  2. Hae käyttöoikeutta pysäköintialueelle
  3. Varaa pysäköintilupa
  4. Maksa pysäköintilupa
  5. Palvelu on valmiina käyttöön
  6. Lataa mobiilisovellus puhelimeesi tai tutustu etähallintaan internet-selaimen kautta

Lataa eParking-mobiilisovellus puhelimeesi

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.